Voetbaldagen SV Venray geslaagd

Venray | Voetbalvereniging SV Venray kan met 93 aanmeldingen terugkijken op geslaagde voetbaldagen op sportpark De Wieën.

Onder begeleiding van vooral spelers uit de C- en B-afdeling van SV Venray genoten de kinderen dagenlang van de voetbalsport. Naast de dagelijkse warming-up was er een programma samengesteld door de trainers van SV Venray jeugd. Zij hebben alle spellen bedacht: variërend van waterspellen, trap- en passvormen, techniekoefeningen, wedstrijden 4 tegen 4 en 7 tegen 7 (in de vorm van een Champions League) en zelfs footgolf. De spelers genoten zichtbaar van de oefeningen en de wedstrijden. Er werd fanatiek en sportief gesport, vooral de voetbalwedstrijden zorgden voor veel strijd. Tussen de middag was er een rustmoment voor de spelers. Daarin kregen ze een lunch die werd verzorgd door de dames van de keukenbrigade (de crew bestond uit moeders, dochters en vriendinnen). Medewerkers van SV Venray stonden klaar om noodzakelijke materialen te leveren. Alle ingrediënten zijn er om volgend jaar naar de derde editie van de voetbalweek te streven.


Mountainbiken

Venray | Op zondag 2 oktober houdt mountainbikevereniging De Mudhunters voor de vijfde keer een mountainbiketocht in de omgeving van Venray.

Er kan tussen 8.00 en 9.30 uur gestart worden voor de afstanden 35, 50 en 65 kilometer. De inschrijving is in de kantine van ATV Venray aan de Sportlaan 1 in Venray. Vorig jaar waren er ruim 500 deelnemers en gezien de vele enthousiaste reacties na afloop, werd de tocht erg gewaardeerd. Dit jaar hoopt de vereniging dit aantal te overtreffen door de kwaliteitsuitstraling te verhogen. Hiertoe werden 2 sterren aangevraagd en verleend door de NTFU. Verder heeft de toertocht de naam Rooj Tracks gekregen. Er is ook een familietocht van 25 kilometer waaraan ook de jongere bikers samen met hun ouders of andere begeleiders mee kunnen doen. Deze tocht start tussen 9.30 en 10.00 uur. Dit jaar zijn de routes voor de verschillende afstanden aangepast. Dit om ze nog aantrekkelijker te maken. Meer informatie is te vinden op www.mudhunters.nl.


Zege Wout Poels

Blitterswijck | Wout Poels (28) uit Blitterswijck was vrijdag, net als vorig jaar, de sterkste in de koninginnenetappe in de Ronde van Groot-Brittannië. De renner van de Sky-formatie won de zesde etappe van Sidmouth naar Hayton, met de aankomst bergop, na een korte solo. Dit jaar was hij al succesvol met winst in Luik-Bastenaken-Luik en de vijfde rit in de Ronde van Catalonië. Ook schreef hij twee etappes en de eindzege in de Ronde van Valencia op zijn naam. De Ronde van Groot-Brittannië werd gewonnen door Stephen Cummings (Dimension Data).


Verlies vrouwen Venray, SSS'18

Venray | De voetbalsters van Venray verloren zondag in de hoofdklasse B.

In Etten-Leur won thuisploeg DSE met 2-0 (1-0) van de gasten uit Venray, die op basis van het spelbeeld minimaal een gelijkspel hadden verdiend. Venray was de beter voetballende ploeg, maar verzuimde zeker in de tweede helft de kansen te verzilveren. Door een foutje kwam DSE in de eerste helft gelukkig op 1-0. In de tweede helft namen de gasten, die Elisa van Knippenberg bij een 1-0 achterstand een penalty zagen missen, nog meer risico. De thuisploeg profiteerde van de ruimte en scoorde de beslissende 2-0. Venray heeft nu drie punten uit twee duels. Het eerste competitieduel wonnen de rood-witten overtuigend met 4-2 van Maarssen.

De voetbalsters van SSS'18, uitkomend in de eerste klasse D, wachten nog op hun eerste zege. Na de 5-1 uitnederlaag tegen OVV'76 ging de ploeg zondag tegen Amstenrade weer onderuit: 0-3 (0-1). De gasten waren de betere ploeg en namen in de eerste helft een verdiende 0-1 voorsprong. Vervolgens miste SSS'18 enkele kansen op de gelijkmaker. Trainer-coach Christos Kousounis is na afloop eerlijk over de nederlaag. "We hebben hard gewerkt, daar lag het niet aan, maar zij hadden meer kwaliteit."