In Leunen neemt het verzet toe tegen de komst van een Polenhotel in de oude melkfabriek.
In Leunen neemt het verzet toe tegen de komst van een Polenhotel in de oude melkfabriek. Foto: Henk Willemssen

Leunen: Polenhotel nee

LEUNEN | Gisteravond vond in gemeenschapshuis De Baank in Leunen een drukbezochte informatieavond plaats. Eigenaar Hoex-Maessen van de oude melkfabriek aan de Leunseweg gaf uitleg over de huisvesting van 288 arbeidsmigranten.

Volgende week in deze krant een verslag van de bijeenkomst. Vooraf liet de dorpsraad van Leunen al weten faliekant tegen het Polenhotel te zijn. De dorpsraad heeft geen vertrouwen in de initiatiefnemers Hoex en Maessen. Voorzitter Jeroen van de Leur uitte al vaker zijn ongenoegen over de slechte communicatie. In een aangetekende brief aan Hoex-Maessen verzocht de dorpsraad op korte termijn een informatiebijeenkomst te houden. Die avond stond al gepland op woensdag 14 september. Maar de dorpsraad wist van niets. Volgens Van de Leur hadden medewerkers van De Baank zwijgplicht opgelegd gekregen. "Achter onze rug om gebeurt er van alles. Er worden spelletjes gespeeld", aldus de dorpsraadvoorzitter.

Afgelopen weekeinde doken in het dorp steeds meer spandoeken en affiches op. Leunen vindt het Polenhotel te groot en vreest voor overlast en onveiligheid bij de ingang van het dorp aan de drukke verbindingsweg naar Venray.

De gemeente is al langer op zoek naar een locatie voor grootschalige opvang van arbeidsmigranten. Alle eerdere initiatieven, in Oostrum (klooster Paschalis), Ysselsteyn (mobilisatiecomplex), Smakt (klooster) en bedrijventerrein De Hulst, sneuvelden.