De organisatie hoopt veel bezoekers te mogen begroeten tijdens de open bedrijvenroute in Oirlo-Castenray.
De organisatie hoopt veel bezoekers te mogen begroeten tijdens de open bedrijvenroute in Oirlo-Castenray. Foto: Lotte Kamphuis

Open bedrijvenroute Oirlo-Castenray

Oirlo/Castenray | Een kleine 50 ondernemers uit Oirlo en Castenray hebben zich verenigd in de OOC, oftewel Ondernemersvereniging Oirlo-Castenray. Komende zondag (18 september) tussen 10.00 uur en 16.00 uur organiseren ze voor de eerste keer een bedrijvenroute. Voorzitter van de organisatiecommissie Marc van der Steen: "Iedereen is welkom om te komen kijken."

Door Sven Poels

"Een jaar of twee geleden is de OOC ontstaan", vertelt Van der Steen, die in Castenray een bedrijfje runt in het leveren en plaatsen van onder andere houten omheiningen. "Een aantal ondernemers is toen bij elkaar gaan zitten om te bespreken of ze wat voor elkaar konden betekenen. Oirlo en Castenray zijn namelijk twee kleine kerkdorpen; het is belangrijk om de krachten te bundelen en elkaar goed te leren kennen." "We behartigen in de ruimste zin des woords de sociale, economische en maatschappelijke belangen van de aangesloten ondernemers", aldus commissielid Ingrid Janssen. "Daarnaast leggen we de contacten, delen we de kennis onderling en zetten we ons ervoor in om de leefbaarheid in beide dorpen te verbeteren." Er is vraag naar, zo blijkt. "De vereniging heeft op dit moment een kleine 50 leden en streeft ernaar dit aantal de komende jaren te vergroten."

Zo'n vier keer per jaar worden bijeenkomsten georganiseerd. "Hiervoor nodigen we sprekers uit, maar soms melden zich ook spontaan bedrijven die een presentatie willen geven aan onze club." Van der Steen: "De sfeer is prima. De communicatie onderling is open en informeel."

Tijdens een van de vruchtbare bijeenkomsten is het idee voor een bedrijvenroute ontstaan. Janssen: "Een vijftal ondernemers is met de organisatie aan de slag gegaan en op 18 september (komende zondag, red.) gaan wij onze eerste Open bedrijvenroute organiseren waarin een zestal bedrijven uit Oirlo en Castenray hun deuren openstellen." Deelnemers zijn onder andere een uitzendbureau uit Oirlo en een boom- en plantenkwekerij uit Castenray. "De bedrijven zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor de kinderen is er een prijsvraag uitgezet waarbij letters verzameld moeten worden. Aansluitend is er vanaf 15.00 uur in de Rijhal van Peeters op de Meerloseweg een Ondernemersplein waarbij een kleine twintig ondernemers met een stand aanwezig zijn. Verder zijn daar nog kinderactiviteiten (waaronder een springkussen, red.) en een hapje en een drankje op het horecaplein. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking en een korte toespraak door gedeputeerde Patrick van der Broeck." Van der Steen vult aan: "Tijdens de bedrijvenroute laten actieve ondernemers in de regio zien wat ze doen en hoe ze dat doen. We hebben bewust geen route uitgestippeld; iedereen is vrij om de bedrijven in een eigen volgorde te bezoeken. Dat is leuker voor de bezoeker én de ondernemer." Tot slot doet de voorzitter van de bedrijvenroute nog een oproep: "Iedereen, zowel jong als oud, is welkom om zondag te komen kijken." Meer informatie over de bedrijvenroute op de Facebookpagina van Ondernemersvereniging Oirlo-Castenray.