De feestelijke opening van het kunstgrasveld in Leunen.
De feestelijke opening van het kunstgrasveld in Leunen. Foto: Simone Swinkels

Korfbal op kunstgras

Leunen | Afgelopen zondag startte de korfbalcompetitie ook voor de verenigingen in de gemeente Venray. Zowel bij De Peelkorf in Ysselsteyn als bij Oranje Wit in Leunen met de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld.

In Leunen werd het kunstgrasveld, samen met de vierde tennisbaan, in het bijzijn van wethouder Lucien Peeters en gedeputeerde Patrick van der Broeck, feestelijk geopend. Helaas kon de eerste wedstrijd van Oranje Wit de feestvreugde niet verhogen, want de thuisploeg verloor in de hoofdklasse D van Klick'15. De gasten wonnen met 10-12 (5-5) op sportpark 't Klaverblad in Leunen. Oranje Wit, dat in de eerste helft knap terugkwam van een 1-4 achterstand en met nog vijf minuten te spelen de achterstand wist te verkleinen tot één doelpunt verschil, behaalde in dit duel niet zijn normale niveau, zegt aanvoerster Aniek Drabbels. "De tegenstander maakte het ons moeilijk om ons eigen spel te spelen. We liepen vanaf het begin steeds een doelpunt achter, waardoor het lastig bleef. En Klick bleef helaas gewoon scoren." Doelpunten: Dionne Drabbels (4), Aniek Drabbels (3), Maureen Drabbels, Janne Gellings en Jessica Klaassens.

Op sportpark De Vlies in Ysselsteyn kon de opening van het nieuwe kunstgrasveld, die werd verricht door het oudste en jongste lid van korfbalvereniging De Peelkorf, werd met een zege worden gevierd. De Peelkorf won eenvoudig van Bladella. De gasten uit Bladel werden op het vlak voor de wedstrijd geopende kunstgrasveld in Ysselsteyn op een duidelijke 19-10 nederlaag getrakteerd. Halverwege het korfbalduel stond het 9-6 in het voordeel van de thuisploeg, waarvoor negen verschillende speelsters scoorden. Doelpunten: Linda Verlijsdonk (4), Eline Claessens (4), Tina Janssen, (2), Pia Bartray, Marly van Asten (2), Rozan Romme (2), Janneke Jenneskens (2), Iris Swinkels en Lisa Verlijsdonk.

In de overgangsklasse A verloren de korfbalsters van SVOC'01 in Venhorst het uitduel met JES: 8-7. De gasten begonnen goed aan het duel en liepen met goed spel uit naar een 1-4 voorsprong. Vervolgens lieten de gasten de touwtjes vieren, waardoor de score van 4-5 halverwege het duel op het scorebord stond. SVOC'01 pakte de draad na de rust weer op, maar wist een 4-7 voorsprong niet te behouden. Integendeel, in de slotfase maakte JES de winnende, en voor SVOC'01 zeer zure, treffer: 8-7. Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (2), Astrid Classens (2), Elien Nabben , Femke Kleeven en Sofie de Mulder.

De korfbalsters van Merselo gingen met een ruime nederlaag van start in de eerste klasse C. Tegen Oxalis verloren de gasten uit Merselo met ruime cijfers: 23-13 (10-6). In het begin van de wedstrijd konden de gasten de thuisploeg nog goed bijbenen. Merselo kwam zelfs op een 2-4 voorsprong, maar vervolgens nam het makkelijk van afstand scorende Oxalis het heft in handen.

In het begin gingen beide partijen gelijk op en liet Merselo zich niet verrassen Door het snelle spel van Oxalis. Merselo kwam op een 4-2 voorsprong. Maar leverde deze helaas weer snel in. Tot 6-6 kon merselo bijbenen. Daarna liep Oxalis uit tot een flinke voorsprong van 15-6. De uitslag van 23-13 is groot, maar klinkt extremer dan het qua spel was. Qua spel kon Merselo goed bijbenen. Oxalis was een stuk beter op scorend vermogen. Met name afstandsschoten. Doelpunten: Marieke van Rheden (7), Angela Litjens (3), Lisa Verhoeven (2), Nikky Zegers.