Afbeelding
Foto: ron koenen

Peter 25 jaar tussen de drank

Venray | Deze maand is het 25 jaar geleden dat Peter van Meijel in dienst trad bij Wijnhuis Venray. Inmiddels is hij het vertrouwde gezicht, naast eigenaar Joost Wilders, in de Venrayse drankenspecialhandel.

"Voordat ik bij het Wijnhuis in dienst kwam had ik via de toenmalige Torro al mijn papieren drankenkennis, het slijtersvakdiploma en mijn wijnbrevet gehaald. Toen bij Joost een vacature vrijkwam, heb ik daar op gesolliciteerd. Dat is inderdaad 25 jaar geleden", glimlacht Peter.

In de jaren bij Joost heeft Peter zich verder ontwikkeld en is hij nu ook vinoloog en liquorist. "Twee specialistische opleidingen die niet eenvoudig zijn. Van de andere kanten ook mooie opleidingen op vakgebieden. Zo kom ik regelmatig in de mooiste wijngebieden of mag ik Whisky's proeven in Schotland.

Drankverkopen is meer dan alleen afrekenen bij de kassa. "Het mooiste van dit vak is dat je de juiste drank aan de juiste persoon verkoopt. Bij nieuwe klanten is het veel vragen, bij bestaande klanten is het combineren. Weten wat de klant lekker vindt en hem of haar ook eens een variant aanbieden waarvan je weet dat die bij zijn of haar smaak komt", aldus Peter.

Wijn heeft Peters grootste interesse. Zelf is hij fan van Italiaanse wijnen maar, niet alleen vanuit zijn vakgebied, probeert hij altijd wel iets nieuws. "Wijn is smaak en iedere smaak is anders. Een goede wijn is in eerste instantie een wijn die een persoon lekker vindt." Dat mensen niet alles over wijnen weten en kunnen weten vindt Peter logisch. "Daar zijn wij voor om de mensen te adviseren. Maar soms schiet ik wel in de lach als iemand een doosje "Chateau Fragile" bestelt.

Wijn en drank zijn de laatste jaren ook aan trends onderhevig. "Wanneer in een bepaalde tv serie of film een drankje veelvuldig in beeld komt of gedronken wordt, merken we dat vrij snel aan de vraag. Dat is best wel leuk om te volgen." Als drankverkoper moet ook Wijnhuis Venray zich aan de regels houden. "Alcohol onder 18 gaat niet. Laatst nog meegemaakt, kwam er een jongen, met zijn hoofd net boven de toonbank uit, een flesje Flugel kopen. Niet dus", lacht Peter.


Dansvereniging Amusement

Venray | Dansverenging Amusement Venray e.o. houdt op zaterdag 24 september voor iedereen die graag danst een maandelijkse dansavond in partycentrum Anno'54 Raadhuisstraat aan de 6 in Venray.

Aanvang 20.30 uur. Iedereen is van harte welkom.