Mark Hendrix (Leunen) is op weg naar het Ysselsteynse doel voordat Willem Janssen (rechts) aan de noodrem trekt.
Mark Hendrix (Leunen) is op weg naar het Ysselsteynse doel voordat Willem Janssen (rechts) aan de noodrem trekt. Foto: Lotte Kamphuis

Fel Leunen krijgt te weinig

Ysselsteyn-Leunen 3-3 (0-2).

Doelpunten: 9. Mark Hendrix 0-1; 12. Pim Weijs 0-2; 62. Gijs Mooren 0-3; 66. Paul Jeurissen 1-3; 74. Willem Janssen (strafschop) 2-3; 88. Dennis Teunissen 3-3. Scheidsrechter: Lemmens (Helmond). Toeschouwers: 175. Gele kaart: Willem Janssen, Phil Versteegen (Ysselsteyn), Tim Gielens en Bram Smedts (Leunen).

Ysselsteyn: Swinkels; Koonings (37. Bovee), Janssen, Spreeuwenberg en Bouwman; Geerets, Bouten (62. Claessens), Jeurissen en Versteegen; Van Dijck (57. Jespers) en Teunissen.

Leunen: Ascencion; Gielens, Litjens, Linke en Claessens; Propst (60. Beelen), Smedts, Hendrix (42. Thomas Weijs) en Pim Weijs (75. Manders); Jacobs en Mooren.

Door Henk Willemssen

YSSELSTEYN | Bijna zorgde Leunen voor een daverende verrassing in de derby tegen Ysselsteyn (3-3) in de vierde klasse F. Na een uur leidden de oranje-witten met 0-3. Daar viel niets op af te dingen. In het laatste halfuur wist de aangeslagen thuisploeg een blamage te voorkomen. De moegestreden Leunenaren moesten nog drie treffers incasseren: 3-3.

"Vooraf had ik getekend voor een punt", verklaarde Leunen-trainer Paul Cuppen. "Achteraf kan ik moeilijk tevreden zijn. Alhoewel wij ons van onze beste kant hebben laten zien." Zijn collega Ruud Jenneskens had geen goed woord over voor zijn ploeg. "Ik baal ervan dat wij een punt hebben gepakt. We hadden hier verdiend te verliezen. We waren veel te slap en arrogant. Net als vorige week. Daar heb ik ze op gewezen, maar er is niets meegedaan..."

Ysselsteyn moest het stellen zonder de routiniers Wout Gommers en Gijs Dinghs die op vakantie waren.

Zonder Gommers bleek de Ysselsteynse defensie kwetsbaar. Leunen wilde na de afstraffing tegen Oostrum niet opnieuw in de val lopen en startte agressief. Na negen minuten glipte Mark Hendrix door de verdediging: 0-1. Even later gaf Gijs Mooren vanaf rechts een voorzet. De bal kwam bij Pim Weijs die zijn tegenstander uitkapte en koeltjes de 0-2 binnenschoot.

Het duurde even voordat de thuisclub die snelle tegenslagen te boven was. Na 26 minuten kopte Dennis Teunissen na een hoekschop op de lat. De Ysselsteyners speelden ver beneden hun niveau. "Alleen teren op onze kwaliteit is onvoldoende", zei trainer Jenneskens. De thuisploeg leed veel slordig balverlies terwijl het veel fellere Leunen lekker in de wedstrijd zat. Toch kwam Ysselsteyn voor rust nog dicht bij de 1-2. Paul Jeurissen zag zijn vrije trap gekeerd door doelman Roelof Ascencion. Jeurissen kreeg in de rebound van dichtbij een herkansing maar opnieuw redde de Leunse sluitpost.

Vlak voor rust liep Mark Hendrix weer door de defensie, waarna Willem Janssen net buiten de zestien aan de noodrem trok. De jonge arbiter Lemmens, hij maakte zijn debuut in de vierde klasse, trok geel. "Dat had ook rood kunnen zijn", vond Paul Cuppen. Hendrix moest met een fikse enkelblessure naar de kant.

Na ruim een uur leek de derby beslist. Uit een diepe bal van Brecht Claessens schudde Gijs Mooren zijn bewaker Willem Janssen af en vrij voor het doel schoof de Leunse spits de bal binnen bij de tweede paal: 0-3

Toch gaf het naar zijn vorm zoekende Ysselsteyn niet op. Uit een pass van Dennis Teunissen trof Paul Jeurissen de paal. En nu was het in de herkansing wel raak: 1-3. Een kwartier voor tijd werd Paul Jeurissen binnen de zestien aan zijn shirt getrokken door Bram Smedts: strafschop. Willem Janssen bracht de spanning helemaal terug vanaf de stip: 2-3. Leunen streed voor wat het waard was maar moest vlak voor tijd de voorsprong uit handen geven. Uit een pass van Ronnie Bovee brak Dennis Teunissen door over links en zijn schuiver was keeper Ascencion te machtig: 3-3.

Arbiter Lemmens liet nog vijf minuten naspelen. Daarin was de beste kans voor de Leunse invaller Thomas Weijs die zich knap vrijspeelde. Maar zijn schot verdween voorlangs.