De genomineerden voor de Venrayse Ondernemersprijzen 2017 samen op de foto.
De genomineerden voor de Venrayse Ondernemersprijzen 2017 samen op de foto. Foto Dom Melskens

Nominaties Ondernemersprijzen

VENRAY | Vakmanschap 2.0 is het thema van de Venrayse Ondernemersprijzen 2017. Afgelopen dinsdag presenteerden de Venrayse ondernemersverenigingen zeven kandidaten die op donderdag 5 januari strijden om de Loek Nelissenprijs en de Rabobank publieksprijs.

De zeven genomineerde ondernemers werden gepresenteerd door de voorzitters van de desbetreffende ondernemersverenigingen. Ook de motivatie voor de nominaties werd toegelicht.

Vanuit Ondernemend Venray is Tom Smits van DesignXpress genomineerd. DesignXpress is gespecialiseerd in het ontwikkelen van huisstijlen en reclamedoeken voor ondernemingen. Ook op het gebied van narrowcasting heeft het bedrijf zich de laatste jaren ontwikkeld.

De tweede nominatie is Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting. Met zijn eind vorig jaar geopend proeflokaal combineert Schapendonk vakmanschap met nieuwe ideeën binnen de horeca.

Roland en Sandra Linders van Tuin & Terras zijn genomineerd door de VZO Ysselsteyn e.o. Van transport- en grindbedrijf heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een vakkundig bedrijf op het gebied van tuinontwerp en inrichting.

De Gezamenlijke Ondernemers Wanssum nomineert Roel en Marjoke Jacobs van het gelijknamige dakdekkersbedrijf. Het derde generatie familiebedrijf combineert vakmanschap met nieuwe activiteiten, waarbij ook 'out of the box' wordt gedacht.

Frank en Petra Schaeffers van Top Support Dakwerken zijn genomineerd door de OOZO uit Oostrum. Dit bedrijf kenmerkt zich door vakmanschap en is onder meer gespecialiseerd op het gebied van lei-, zink- en koperwerk, waarbij moeilijke uitdagingen niet uit de weg worden gegaan.

Piet en Maria Spelt namen vijf jaar geleden de boekhandel van Van den Munckhof over en openen vrijdag hun nieuwe boekhandel in de Schoolstraat onder de naam Roojboek. Hard werken in een moeilijke branche, maar een visie en een bijzondere manier van crowdfunding hebben geleid tot hun nominatie door Venray Centraal.


De zevende genomineerde is Mathijs Jacobs van restaurant De Beejekurf. Het schoolvoorbeeld van een voortreffelijke chef-kok met bevlogen ondernemerschap. Met het ambachtelijk koken als basis wordt door chef-kok Mathijs innovatief en creatief gekookt.

Zeven kandidaten met een overeenkomst: vakmensen pur sang. De komende maanden gaan ze de strijd met elkaar aan om de ondernemersprijzen. Een onafhankelijke jury zal de bedrijven beoordelen. Nieuw in de jury sinds dit jaar is dat de winnaar van afgelopen jaar, Peter van Osch, ook zitting heeft in de jury.