Afbeelding
Foto: ron koenen

Schoolatletiekdag op 25 september

Venray | ATV Venray houdt op zondag 25 september onder het motto Bewegen is gezond, samen sportief bewegen vaak beter, de jaarlijkse Schoolatletiekdag voor de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Venray en omliggende gemeenten.

Deze atletiekdag staat dit jaar in het kader van de Nationale Sportweek. De jongens en meisjes worden ingedeeld in de leeftijdsgroepen; groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. De onderdelen zijn 40 of 60 meter sprint, verspringen, 400 meter, vortexwerpen en medicijnbal stoten. Dit jaar worden onderdelen uit het Athletic Champs-programma van de nationale Atletiek Unie beoefend. Daarbij is er in kortere tijd meer sportieve actie voor de deelnemers. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en zijn om ongeveer 15.00 uur afgelopen, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. Zij worden gehouden op de atletiekbaan op sportpark De Wieën in Venray. Het aantal deelnemers per school is onbeperkt. Voor de school met de hoogste klassering is een wisselbeker beschikbaar.

Bovendien krijgen de drie besten per groep een plekje op het podium en een medaille. Alle deelnemers ontvangen het schoolatletiekdiploma met daarop vermeld de behaalde resultaten. Ook dit jaar worden weer 4 x 60 meter estafettes gelopen. Iedere school kan hiervoor met een of meer teams inschrijven. Voor de beste schoolteams zijn per leeftijdsgroep aparte prijzen beschikbaar. Aanmelden kan tot 19 september via de school. De aanmeldingen kunnen worden ingeleverd op de Sportlaan 1 in Venray. Na-inschrijven kan op de wedstrijddag van 9.30 tot 10.00 uur in het clubhuis van ATV Venray. Deelnemen aan deze schoolatletiekdag betekent een kans om kennis te maken met atletiek. Atletiek is meer dan alleen hardlopen. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld ook ver- en hoogspringen, discuswerpen, kogelstoten, polsstok hoogspringen en speerwerpen.


Lucie Houwen in halve finale

Rio | De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben zich op de Paralympische Spelen in Rio eenvoudig geplaatst voor de halve finales. Wereldkampioen Canada werd door het team van Lucie Houwen uit Leunen met 78-60 verslagen. De Nederlandse basketbalsters waren uitstekend op dreef. In het eerste kwart waren de twee ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase overklaste Oranje de Canadese ploeg volledig. Met de overwinning plaatsten de rolstoelbasketbalsters zich als eerste voor de halve finales. Die worden donderdag
gespeeld.