Lezing IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 19 september een lezing door Jan Taat, gevolgd door een dagexcursie naar eendenkooi Waardenburg en arboretum Wageningen. De lezing begint om 20.00 in zaal De Kemphaan in Venray.

De bus voor de dagexcursie naar Waardenburg en Wageningen vertrekt op zaterdag 1 oktober om 8.30 bij parkeerplaats Gamma Venray. Opgeven voor de excursie kan tot 26 september via e-mail info@ivn-Geysteren-Venray.nl. Taat, vrijwillig educatief boswachter bij het Gelders Landschap, verzorgt op 19 september de lezing over eendenkooien in het Gelders rivierengebied. Wat zijn eendenkooien? Hoe werken ze en waar zijn ze nog te vinden? Taat gaat zeker ook in op de eendenkooi in Waardenburg, die maar liefst 500 jaar oud is en één van de mooiste in Nederland. Tijdens de excursie op 1 oktober wordt, onder leiding van Taat, een bezoek gebracht aan deze eendenkooi. Vervolgens gaat het naar het Stroomhuis in Neerrijnen, waar de lunch wordt gebruikt. 's Middags wordt het Arboretum Belmonte in Wageningen bezocht. Alleen al de bijzondere ligging op de steile helling van de Wageningse berg maakt een bezoek aan deze tuin de moeite waard.

Daarnaast is Belmonte één van de grote botanische tuinen in Nederland met bijzondere collecties bomen, struiken en heesters. Om 14.30 verzorgen gidsen van IVN Zuidwest Veluwezoom een rondleiding. De middag wordt afgesloten in het Koetshuis en rond 17.00 uur vertrekt de bus richting Venray. Kijk op www.ivn-geysteren-venray.nl voor een uitgebreide beschrijving van de lezing en de dagexcursie.