Britse gasten aanwezig

Venray | De Bond van Wapenbroeders afdeling Venray-Gennep en omgeving houdt op zondag 18 september voor het 32ste jaar op rij de inmiddels traditionele herdenking op het Britse Oorlogskerkhof aan de Hoenderstraat in Venray. De herdenking begint om 11.00 uur.

Naast de organiserende Bond van Wapenbroeders zijn ook Nederlandse Vredesmissie Veteranen aanwezig.

Het is al 32 jaar traditie dat bij deze jaarlijkse herdenking van de beƫindiging van de Tweede Wereldoorlog, nu 72 jaar geleden, Britse gasten en veteranen aanwezig zijn. Ook de groep Anglo-Dutch Bond met de 95-jarige veteraan John Sleep is aanwezig. Sleep heeft bij Venray/Overloon gestreden en is daarbij zwaar gewond geraakt. Hij is meer dan 30 jaar aanwezig in Venray.

Ook leden van de Nederlandse Vredesmissie Veteranen, onder wie Hans Berkers, Maurice Janssen en Leon van Loon, zijn bij de herdenking. De erewacht bestaat uit militairen van het DGLC van Vredepeel van de Vereniging Het Voormalig 2e Regiment Cavalerie en de Bond van Wapenbroeders uit Limburg. Het geheel wordt geleid door ceremoniemeester John Wagemans, als opvolger van de overleden Henny Meyer.

Muzikaal wordt de herdenking opgeluisterd door Fanfare Dorpsklank uit Castenray terwijl ook Pieter van der Vorle op doedelzak een bijdrage levert. Bij het herdenkingsmonument leggen diverse genodigden bloemen of kransen. Leden van Scouting Venray leggen op alle 700 Britse graven een rode roos. Burgemeester Hans Gilissen spreekt een In Memoriam uit, terwijl pastoor Em. G. Maesen uit Heythuysen, aalmoezenier van de Bond van Wapenbroeders, voorgaat in gebed.

Na afloop is er een bijeenkomst voor genodigden in partycentrum De Witte Hoeve in Venray.


Colleges sterrenkunde Raayland

Venray | Astronomieclub Aarde start in samenwerking met het Raayland College in Venray een basiscursus sterrenkunde.

Iedereen is van harte welkom tijdens de gratis introductieavond op dinsdag 11 oktober vanaf 19.00 uur. Meer informatie via de website www.astronomieclubaarde.nl.