Afbeelding
Foto: ron koenen

Nieuwe R&D-hal Montair

Kronenberg | De nieuwe R&D-hal, met een oppervlakte van 600 m², is begin september in gebruik genomen door Montair Process Technology in Kronenberg.

Vanaf nu vinden geavanceerde productontwikkelingen plaats in deze innovatieve hal. De markt van 'turnkey'-oplossingen is de afgelopen jaren enorm aangetrokken; de vraag naar innovatie in algemene machinebouw is daarbij ook gegroeid. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Montair een nieuwe R&D-hal ontwikkeld. In deze hal worden specifieke werkzaamheden verricht op het gebied van innovatie ten aanzien van het product- en dienstenaanbod. Indien gewenst, is het mogelijk deze speciale ruimte ook strikt toegankelijk te maken voor gescreende medewerkers ten behoeve van geclassificeerde R&D-projecten. René Francken, directeur bij Montair Process Technology, licht verder toe: "Stilstand is achteruitgang, zeker in onze branche. Door deze geavanceerde hal te bouwen, voldoen we zowel aan onze behoefte als aan de behoefte van onze klanten om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen."

Montair Process Technology is opgericht in 1971 in Kronenberg. In een periode van 45 jaar is het bedrijf gegroeid naar 70 medewerkers. Inmiddels is het bedrijf in meer dan 20 landen actief en worden custom-made-projecten uitgevoerd over heel de wereld. "Montair Process Technology verzorgt 'turnkey'-oplossingen op maat. Wij zijn onderscheidend door onze innovatieve en duurzame aanpak. Een klantgerichte en uitgebalanceerde combinatie van engineeringsdisciplines, productie en testmogelijkheden."