'Soepele controle in blauwe zone'

VENRAY | De parkeerwachters krijgen de instructie om soepel om te gaan met bestuurders die hun auto iets te lang in de blauwe zone parkeren. De maximale gratis parkeerduur is twee uur.

Op vrijdag 14 oktober wordt nabij het winkelcentrum van Venray de blauwe zone ingevoerd voor zo'n 280 parkeerplaatsen. "De boa's krijgen de instructie om coulance te betrachten", zei verkeerswethouder Ike Busser (Samenwerking) vorige week in de commissievergadering. "Iemand die een kwartiertje te laat is hoeft niet meteen bekeurd te worden." Busser voegde er aan toe dat het ook afhankelijk is van de parkeerdrukte. "Als er slechts een auto in de blauwe zone staat en er is verder plek genoeg, dan gaan de boa's er soepeler mee om dan als iedere parkeerplaats bezet is."

Martin Leenders (Samenwerking) had zijn bedenkingen. "Wanneer is het wel of niet druk. Het is nogal subjectief", vond hij.

Overtredingen worden wel direct en zonder pardon bekeurd, zoals het parkeren op een invalideparkeerplaats. Busser beloofde de instructies vooraf met de commissieleden te bespreken. "Bonnen schrijven heeft geen enkele zin omdat het geld toch naar de Staat gaat. Het betekent alleen extra werk", aldus de wethouder.