Snelle evaluatie parkeergedrag

VENRAY | Binnen vier weken na de invoering van de nieuwe vorm van betaald parkeren op 14 oktober, vindt er al een evaluatie plaats. Op 10 november zit de gemeente met wijkraad centrum, Venray Centraal en vertegenwoordigers van de horeca en de Oranjebuurt aan tafel om de eerste bevindingen te bespreken.

Het draait vooral over de invoering van de blauwe zone. Er wordt een blauwe zone ingesteld voor zo'n 280 parkeerplaatsen die direct grenzen aan het winkelcentrum. De maximale parkeerduur is twee uur en de betaaltijden sluiten aan op winkeltijden. De Oranjebuurt valt – met uitzondering van de Julianasingel – net buiten de zone van de blauwe schijf. De bewoners vrezen dat hun wijk, op loopafstand van het winkelcentrum, straks een grote openbare gratis parkeerplaats wordt met alle overlast van dien. Vorige week in de commissievergadering meldde verkeersambtenaar Jacob Beens dat direct na de start van het nieuwe parkeerbeleid op vrijdag 14 oktober twee weken lang intensief het parkeerbedrag wordt geobserveerd. De eerste resultaten worden op 10 november met alle betrokken partijen besproken. Als het noodzakelijk is, dan wordt de blauwe zone zo snel mogelijk aangepast.

Wethouder Ike Busser meldde dat het college niet wil wachten voordat de bezwaartermijn van zes weken is verstreken. Als de blauwe zone wordt uitgebreid, en een inwoner maakt binnen zes weken bezwaar tegen het nieuwe verkeersbesluit, dan bestaat het risico dat de maatregel moet worden teruggedraaid. Busser verwacht dit te kunnen ondervangen door goed overleg met de Oranjebuurt.