Expositie foto's in Antoniusveld

Venray | In de komende maanden is in Medisch Centrum Antoniusveld een foto-expositie te zien van Paul Dorenbosch en Geertjan Windemuller.

De expositie vindt plaats in de huisartsenpraktijk en in de hal op de verdieping en is tijdens kantooruren te bezichtigen. Dorenbosch en Windemuller geven met deze expositie aan hoe belangrijk het gebruik van licht is bij het uiteindelijke resultaat.

Of het nu gaat om stillevens of Maaslandschappen. Het spelen met licht geeft een extra dimensie aan het object en maakt het tot iets nieuws, tot een kunstzinnige creatie. Windemuller heeft duidelijke affiniteit met grafische en Dorenbosch meer met contextuele aspecten. Het creatief werken met licht hebben zij gemeenschappelijk en het elkaar stimuleren bij de toepassing hiervan maakt dat zij een goed team vormen.

Het spelen met licht is bij hen begonnen met het fotograferen van objecten. Dat deden zij in de studio waarbij zij experimenteerden met de belichting en belichtingstijd.

Strijklicht geeft een nieuwe dimensie aan het onderwerp, flitslicht daarentegen kan dodelijk zijn. Zo kunnen de ribbels, de structuur en de flexibiliteit van een stuk slang, gevonden in de vuilnisbak, door te spelen met licht extra accent krijgen en tot een geheel andere beoordeling leiden. Je zou ook kunnen zeggen, dat in beginsel waardeloos materiaal een nieuwe waarde krijgt.

Het op deze wijze omgaan met licht maakt ook de buitenopnames, die alle zijn gemaakt in de directe omgeving van de Maas, tot een boeiend schouwspel. Het doel is hierbij gebruik te maken van de natuurlijke variƫteiten van het licht.