Korfbalcompetitie gaat van start

Venray | Komende zondag start de korfbalcompetitie ook voor de verenigingen in de gemeente Venray. Zowel bij De Peelkorf in Ysselsteyn als bij Oranje Wit in Leunen met de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld.

In Leunen wordt het kunstgrasveld, samen met de vierde tennisbaan, om 13.15 uur geopend. In Ysselsteyn vindt de opening om 13.30 uur plaats. Op de eerste speeldag speelt De Peelkorf in de hoofdklasse D thuis tegen Bladella (13.30 uur). In diezelfde klasse kruist Oranje Wit om 15.00 uur de degens met Klick'15. In de overgangsklasse A staat voor SVOC'01 het uitduel met JES op de rol (13.00 uur) en in de eerste klasse C speelt Merselo de uitwedstrijd tegen Oxalis (12.00 uur).

"Helaas heeft Mandy Litjens moeten besluiten om een half jaar te stoppen met korfbal vanwege haar studie", zeg aanvoerster Aniek Drabbels van Oranje Wit. "Elles van Kempen zal vanuit senioren 2 haar plek opvullen. Marloes Michels gaat aankomend seizoen weer spelen in senioren 2 en Yvonne Theunis (oud-speelster senioren 1) is weer begonnen met korfballen na een afwezigheid van twee seizoenen. Aankomend seizoen spelen we met senioren 1 op het veld en in de zaal in de hoofdklasse." Vanaf dit seizoen is er nog maar een hoofdklasse, waarmee het niveau van deze klasse zeker omhoog is gegaan, denkt Drabbels. "We verwachten dan ook elke week wedstrijden waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn en waarbij het dus elke week van belang is om punten te pakken." Aangezien ook De Peelkorf zich heeft weten te plaatsen voor beide hoofdklassepoules, staan er dit jaar vier derby's op het programma. De eerste van deze vier zal op zondag 2 oktober gespeeld worden om 13.30 uur in Ysselsteyn. "We hebben met elkaar al jaren hard gewerkt om als team zowel aanvallend als verdedigend te kunnen variëren in ons spel. Ons doel is dan ook om het gehele seizoen een constant niveau te kunnen behouden en bovenin mee te draaien in de hoofdklasse", besluit Aniek Drabbels.

Ook trainer-coach Joop Ouderland van De Peelkorf blikt vol vertrouwen uit naar de start van de competitie. Al zijn er ook vraagtekens. "We hebben dit jaar besloten om met een selectie van acht speelsters te werken. Blijven we gevrijwaard van blessures? Hoe zal het gaan met mensen die in de zorg werken? Blijft eenieder alles uit zichzelf halen. We zullen dit seizoen zien hoe het uit gaat pakken."

In vergelijking met vorig seizoen keert Nicole Swinkels niet terug in senioren 1. Ze is op eigen verzoek in senioren 2 gaan spelen. Ook ontbreekt Mariska Coopmans, die in de laatste wedstrijd van de vorige competitie uitviel met een gescheurde kruisband. "De verrassing in de selectie is Janneke Jenneskens die vervroegd overkomt uit de jeugd en meteen een plaats in de eerste selectie heeft weten af te dwingen", vertelt Ouderland. "We hopen komend seizoen met senioren 2 mee te doen om het kampioenschap, senioren 1 wil graag meedoen om de bovenste drie plaatsen en dan kan er van alles gebeuren. Vooral hopen we op een sportief mooi seizoen op het nieuwe kunstgrasveld met spannende wedstrijden, waarvan er heel veel in ons voordeel uitvallen. We zullen samen laten zien dat we sterk zijn. Hierbij worden we dit seizoen mede ondersteund door fysiotherapie Van Soest die ons gaat helpen bij het stabieler worden en het vergroten van de kracht die nodig is bij het korfbalspel."

De selectie van overgangsklasser SVOC'01 heeft de nodige wijzigingen ondergaan. "Debbie Wismans heeft afgelopen seizoen besloten te stoppen in het eerste van SVOC'01", zegt aanvoerster Astrid Classens. "Hierdoor valt er een brok ervaring weg binnen de selectie. Ook Kelly Wismans heeft door een blessure moeten stoppen met korfballen. Hierdoor is de selectie aangevuld met een groep jonge meiden. Sofie de Mulder voegt zich bij het team, dat bestaat uit acht meiden. De ploeg zal worden aangevuld door Fleur de Mulder en Aniek Sanders. Na de degradatie van vorig jaar uit de hoofdklasse willen we dit jaar gaan voor een plek bij de bovenste vier. Het niveau in de overgangsklasse ligt nu een stuk hoger dan voorheen doordat er nog maar een hoofdklasse is. Makkelijke wedstrijden zullen er dus niet bij zijn. Met dit verjongde team gaan we voor prestatie en plezier. Wanneer deze twee dingen samenvallen, kunnen we het gestelde doel bereiken."

Bij het vaandelteam van Merselo zijn twee speelsters gestopt, vertelt aanvoerster Nikky Zegers. "Yvonne Koppes is naar de midweek gegaan en Vivian Bonants heeft besloten om bij Oranje-Wit te gaan spelen. Daarentegen heeft Jacqueline van Meijel, na een aantal jaren midweek gespeeld te hebben, besloten om weer in het eerste team te gaan spelen. Met haar hebben we er een hoop ervaring bij gekregen. Ingrid Martens is vanuit de A-jeugd overgekomen." Binnen de KNKV zijn er dit jaar veranderingen in de poule-samenstelling, waardoor er minder poules in de eerste klasse zijn en meer tweedeklassepoules ten opzichte van eerdere jaren. Om dit waar te kunnen maken, zijn er vorig seizoen meer eersteklasseteams gedegradeerd naar de tweede klasse. "In de zaalcompetitie was dit helaas ook voor ons het geval. In het veldseizoen hebben we ons wel kunnen handhaven. Deze verschuiving zorgt er ook voor dat het niveau in alle poules hoger ligt. Onze doelstelling voor de veldcompetitie in de eerste klasse is dan ook opnieuw handhaving. Dit zal pittig worden, het is van belang dat we er elke wedstrijd als team staan en het meest haalbare uit de wedstrijd halen. In het zaalseizoen in de tweede klasse is onze doelstelling om bovenin mee te draaien en mee te spelen om het kampioenschap. Dus ook in deze competitie zullen we hard moeten knokken en zijn alle punten belangrijk."


PC Jan

Merselo | Juul Michels heeft met pony Bambine de vierde prijs behaald op een springwedstrijd in Eindhoven. Ze behaalde 73,5 stijlpunten. Petra van Dijck-Claessens heeft deelgenomen aan een springwedstrijd in de Peelbergen. In klasse L wist ze de overwinning te behalen met Contador. Met Gantira behaalde ze de vierde prijs in deze klasse. In klasse B behaalde ze de vierde prijs met G-Star.

Liedjesfestival

Venray | Op zaterdag 24 september vindt in hotel Asteria in Venray het liedjesfestival van vastelaovesvereniging De Piëlhaas plaats. Vanaf 19.44 uur strijden elf artiesten om een van de vier plekken op de nieuwe carnavals-cd.

Op 16 september vindt van 20.00 tot 23.00 uur een voorverkoop plaats in wijkgebouw 't Stekske in Landweert, waarbij de kopers van kaarten kans maken op twee VIP-tickets. Ze zijn uniek omdat er tijdens het liedjesfestival in hotel Asteria mee mag worden gekeken achter de schermen en er gezellig kan worden gekletst met de artiesten in het artiestencafé, een welkomstdrankje hoort hier uiteraard ook bij. Kortom, een unieke kans om te ervaren hoe de artiesten deze avond beleven. De winnaar wordt na de voorverkoop bekendgemaakt.