Afbeelding
Foto: ron koenen

Stadswandeling Monumentendag

Venray | Ter gelegenheid van Open Monumentendag, zaterdag 10 september, heeft de Stichting Venray Monumentaal een nieuwe stadswandeling uitgezet, waarvan een plattegrond met wandelroute en beschrijvingen zaterdag te verkrijgen is op het Schouwburgplein.

Het eerste exemplaar wordtuitgereikt aan Wethouder van der Putten, die om 11.30 uur de opening zal verrichten van deze 30ste monumentendag in Venray. De eerste wandeling onder begeleiding van het Rooys Gidsen Gilde gaat van start om 12.15 uur.

De route loopt langs verrassende iconen en symbolen door het centrum van Venray en duurt ongeveer een uur. Verrassend omdat er stiekem toch veel iconen en symbolen op allerlei plaatsen en gebouwen aanwezig zijn, die je pas écht ziet, als iemand je daar attent op maakt en kan vertellen wat het betekent. Er gaat een nieuwe wereld voor je open en als je de volgende keer in een dorp of stad rond kijkt, zal het er ineens heel anders uitzien! De volgende wandelingen onder leiding van een gids starten om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Geen zin in wandelen, maar toch willen weten wat er zoals te zien kan zijn? Kom dan naar het Schouwburgplein waar van 11.30 tot 16.00 uur foto's en filmfragmenten worden vertoond op een groot scherm. Daarnaast zijn er informatie stands van Heemkunde Limburg, Molen Nooit Gedacht en Museum Borggraaf Paviljoen.


Avond FNV over pensioen

Bergen | Lokaal FNV Limburg-Noord houdt op dinsdag 13 september een thema-avond over de wijzigingen in ons pensioen.

De avond is bedoeld voor FNV-leden van Lokaal FNV Limburg Noord en inleider is Marjan van Noort (pensioenbestuurder FNV). De thema-avond wordt gehouden in recreatiecentrum Den Asseldonk aan Den Asseldonk 2 in Bergen. Aanvang 19.30 uur.


Kermis in Oostrum

Oostrum | De jaarlijkse kermis in Oostrum wordt gehouden van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 september op het Dorpsplein en een gedeelte van de Mgr. Hanssenstraat.

Als grootvermaak zijn de botsautobaan Crash Cars en de rupsbaan Mega Dance aanwezig. Voor de kleintjes staat er een nostalgische carrousel. Spelletjesfanaten kunnen terecht bij de fotoschietsalon, grijpkranen, touwtje trekken, bussengooien, eendjesvissen, aqua blasta en de boksbal. Voor meer informatie en actuele foto's kijk op de website www.kermisvenray.com.