Afbeelding
Foto: ron koenen

Genieten in Engelse tuin

Venray | Het bestuur van de Engelse tuin in Venray kan terugkijken op een geslaagde parkpicknick: Genieten in het Groen.

Het evenement begon nat, want een half uur lang kwam het water met bakken uit de hemel. Daarna werd het droog en was het genieten geblazen voor de bezoekers van de tuin in hartje Venray. Danique Smits, Dewi Pelsmaeker en Maud Lepsi zongen de sterren van de hemel met nummers uit de musicals Annie en The Sound of Music. Aan het laatste lied, Edelweiss, leverde de voorzitter van Stichting Engelse tuin, een onverwachte bijdrage. Maud en Danique zijn van Stichting Passion, die musicals verzorgt voor langdurig zieke kinderen.

Binnenkort besteedt de Engelse tuin hier meer aandacht aan op de Facebookpagina Engelse tuin Venray. Leescafé St. Bernard in de persoon van Maarten Streefkerk was aanwezig en picknickte gezellig mee. De openbare boekenkast en de dozen met boeken die Maarten had meegenomen, werden regelmatig bezocht. Tussen de bedrijven door draaide hij plaatjes op zijn grammofoon van His Masters Voice. Janne Nielen was ziek en kon helaas niet voorlezen. Dewi Sanichar las een deel van het boek van Dolfje Weerwolfje voor. Op een muziekinstrument van Wim Kunen konden de bezoekers zelf een muzikale bijdrage verzorgen. Anno '54 zorgde tijdens Genieten in het Groen voor de lunchknapzakjes, koffie en thee. Tijdens een workshop Egeltjes vouwen mochten de kinderen het eindproduct mee naar huis nemen.