Afbeelding
Foto: ron koenen

Motorcrossers in de prijzen

Varsseveld | Romé Huibers (Oirlo, foto), Joe Maessen (Ysselsteyn) en Job Smits (Ysselsteyn) blijven ook na afgelopen weekend op koers om de Nederlandse titel te behalen in hun klasse.

Maessen had een slechte dag tijdens het ONK quads in Varsseveld. Tijdens de training moest hij wisselen naar zijn reservequad vanwege een opgeblazen blok en wist alsnog de vijfde tijd te noteren. Huibers wist zich als tweede te kwalificeren. In de eerste manche behaalde Maessen een tweede plaats. In de tweede manche kreeg Maessen te maken met een concurrent die achter op Maessen vloog. Hij liep hierdoor een lekke band op en moest de strijd staken. Huibers behaalde de hoogste plaats in het dagklassement met een vijfde plaats.

Job Smits (Ysselsteyn) wist zijn eerste wedstrijd op een 450cc op een verdienstelijke twaalfde plaats te eindigen. Hij eindigde hiermee net achter Johan Gommans (Oirlo). Ondanks deze pech behoud Maessen een voorsprong van 61 punten. Romé Huibers staat op een vierde plaats en Johan Gommans (Oirlo) staat zevende. Aankomend weekend is de laatste cross van het ONK in Markelo. Vele quadrijders waren zondag ook actief tijdens wedstrijden in Geldermalsen. Gommans en Huibers hadden het lastig tijdens deze wedstrijd. Door combinatie van zaterdag in het zand rijden en zondag op een harde baan moesten hun op een reservemachine starten. Beiden kwamen hierdoor toch net even wat topvermogen tekort. Huibers wist de schade nog te beperken. Met twee maal een vierde plaats werd hij derde in het dagklassement bij de quads inters. Huibers blijft hierdoor in dit NK aan de leiding met een voorsprong van 64 punten op Joeri Coopelmans (Nuenen).

Foto: Maycel de Bruijn.