Afbeelding
Foto: ron koenen

Projectkoor zingt hits The Beatles

Venray | Het Venray's Mannenkoor heeft een project opgezet waarbij het mogelijk is voor deelnemers om bij hun eerste zangoptreden al meteen voor een groot publiek te staan. Op 17 december kunnen deelnemers aan een eenmalig projectkoor optreden in de Evenementenhal, voor zo'n 1000 bezoekers van het Eindejaarsconcert van het Venray's Mannenkoor.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de dirigent van het Venray's Mannenkoor, Anton Kropivšek, hits van The Beatles gearrangeerd zodat ze geschikt zijn om eenvoudig met het mannenkoor mee te zingen. "Door voor hits van The Beatles te kiezen, hoeven we tijdens de repetities niet veel tijd te steken in het oefenen van melodieën en teksten. Die zijn vaak al wel bekend", legt Anton Kropivšek uit. "Nu gaat het tijdens de repetities om het nog samen te laten komen met het hele koor dat voor ondersteuning zorgt."

Zangervaring is niet nodig om mee te kunnen doen aan het projectkoor. Zingen in een koor is makkelijker dan optreden als individu; 90% van de mannen kan als ongeoefend zanger toch meedoen in een koor. Ook al is zangervaring niet noodzakelijk, er wordt wel een tegenprestatie verwacht van de projectkoorleden. De deelnemers worden van tevoren verwacht om een aantal keer te komen repeteren in De Witte Hoeve in Venray, op donderdagen in de weken voorafgaand aan het Eindejaarsconcert. En zaterdag 17 december 2016 moet nog een vrije dag in de agenda zijn.

Aanmelden kan via de website van het Venray's Mannenkoor, of via één van de leden. Foto: Cisca Mikx.