Het nieuwe schooljaar van Sterrenschool De Klimboom in Venray werd feestelijk ingeluid.
Het nieuwe schooljaar van Sterrenschool De Klimboom in Venray werd feestelijk ingeluid. Foto: Rikus ten Brücke

Sterrenschool van start

Venray | De schoolvakanties in de regio Zuid kwamen maandag tot een einde. Daarmee is de zomervakantie in Nederland officieel afgelopen.

Met de broodtrommels ingepakt, de gymkleding gewassen en de haren netjes gekamd ging ook voor de kinderen in de gemeente Venray, na een vakantie van zes weken, het nieuwe schooljaar van start.

De leerlingen van basisschool De Klimboom in de Venrayse wijk Landweert werden op het schoolplein extra feestelijk begroet door het onderwijsteam. De leerkrachten waren speciaal voor deze gelegenheid gekleed in opvallende astronautenpakken. Bij een raket op de speelplaats werd het nieuwe schooljaar met confetti symbolisch 'de ruimte in' geschoten. Een opening die paste bij de lancering van het nieuwe schoolconcept 'Sterrenschool' De Klimboom. Een Sterrenschool is een basisschool, waarbij onderwijs en kinderopvang hand in hand gaan.

In het onderwijs op een Sterrenschool ligt de nadruk op rekenen, taal en lezen en wordt een digitale leeromgeving gecreëerd. Het onderwijs wordt steeds meer maatwerk met voor elk kind een eigen leerroute. Ook werkt de school toe naar een steeds nauwere samenwerking tussen de kinderopvang en de school.

"De inhoud van die vijf sterren zullen we samen met de ouders en de kinderopvang stap voor stap gaan ontwikkelen", zegt locatieleider Geurt Clevers.