Medailles op NK voor Lisa Dreesens

Venray | De afsluiting van het openwaterseizoen bestond uit het Nederlands kampioenschap van de 5 en 10 km.

Eerder deze maand werd de 22 km zwemtocht over het IJsselmeer gezwommen, waar Lisa Dreesens uit Venray het goud behaalde. Door protesten liet de officiƫle uitslag van de 10 kilometer in Vlissingen lang op zich wachten. Janina Beckers, die als eerste aantikte bij de dames, werd aanvankelijk gediskwalificeerd omdat ze niet het juiste parcours had gevolgd. Daardoor werd Lisa Dreesens in eerste instantie als winnaar aangewezen. Een protest tegen die beslissing werd door de jury ontvankelijk verklaard, waardoor Beckers alsnog als kampioene werd uitgeroepen en Dreesens het zilver kreeg. Ondanks dat de Venrayse dus meer meters gezwommen had. Het tijdverschil betrof slechts 3 seconden en de afstand werd in een tijd van 2 uur en 11 minuten gezwommen

De 5 km werd een dag eerder in Goes gezwommen: Bij de dames maakte een klein groepje de wedstrijd, die met nog ongeveer 500 meter te gaan in een beslissende fase kwam door een demarrage van de Lisa Dreesens. De winnares van de IJsselmeer-oversteek (NK -marathon van 22 km) had echter niet genoeg lucht over om in de slotfase de aanval van Serena Stel en Janina Beckers te pareren. Moegestreden eindigde zij als derde. Uitslag 1. Serena Stel, De Dolfijn1:03:54.90 2. Janina Beckers, NIMO 1:03:56.30 3. Lisa Dreesens, PSV 1.04:00.20.
Dreesens eindigt in het algemeen puntenklassement over alle gezwommen wedstrijden als tweede van Nederland.

Wielerronde Well

Well | TWC Noord-Limburg houdt op zondag 25 september voor het eerst sinds 1993 weer een wielerronde in Well.

De wedstrijd is een eerbetoon aan wijlen profrenner Rob Mulders uit Well. Rob won de ronde in het verleden drie maal, alvorens hij prof werd bij de ploeg van Jan Raas. Helaas overleed hij op jonge leeftijd in 1998 door een verkeersongeval. Rob was in zijn jonge jaren lid van TWC Noord-Limburg. De ronde draagt daarom de naam van Mulders. Er komen vooral jeugdige wielrenners en wielrensters aan de start: jeugdcategorie 1 tot en met 7, nieuwelingen en junioren (jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar). Tevens is er ook een wedstrijd gepland voor handbikers. Voor de jeugdcategorie 1 tot en met 7 vormt de wielerronde de finale om het Limburgs kampioenschap. Het programma start om 9.30 uur.