Afbeelding
Foto: ron koenen

Ivo en Rick in de prijzen op NK

Meerlo | Ivo Janssen (rechts op de foto) en Rick Verbruggen, beiden uit Meerlo en lid van PHV Buitenlust in Venray, grepen met hun honden Spike en Enzo de titel tijdens het Nederlands kampioenschap voor politiehonden in de categorieën Ph1 en Ph2.

Dit nationaal kampioenschap werd afgelopen vrijdag en zaterdag gehouden in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven, onder grote belangstelling van heel de sporthondenwereld. "Deelnemen aan dit Nederlands kampioenschap met twee deelnemers uit één vereniging komt zelden voor, toch heeft PHV Buitenlust dit al enkele keren gepresteerd in de afgelopen jaren. Maar dit jaar is een unicum omdat we nu allebei het kampioenschap binnengesleept hebben", zegt Rick Verbruggen.

Leden van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV) richten honden af voor diverse disciplines; politiehond, object-bewakingshond, speurhond, zoekhond en reddingshond. Hun trainingsprogramma en de certificeringsmethode van de KNPV is over de hele wereld een begrip en een garantie voor goede politiehonden.

Vele bij de KNPV afgerichte honden vinden dan ook na het behalen van een certificaat een nieuwe eigenaar bij politie, douane, defensie en bewakingsbedrijven in Nederland en het buitenland.


HSV 't Alvertje

Oostrum | Uitslag wedstrijd zeven van de 50-pluscompetitie: 1) Twan Verhaegh. 2) Wiel Janssen. 3) Toon van Mill. 4) Rob Wijnhoven. 5) René Wijnhoven. Uitslag van het jeugdkoningsvissen: 1. Jarno Craenmehr. 2) Luke Arts. 3) Nick Lemmens. 4) Robbe Verhoeven. 5) Dennis Ploum. Uitslag tweede wedstrijd van de karpervissers serie 1: 1. Victor Janssen. 2. Stef Verblakt. 3. René Theeuwen. 4. Marcel van Bommel. 5. Cor van Spronsen. De einduitslag van deze serie: 1. Victor Janssen. 2. Leroy van Dam. 3. Stef Verblakt. 4. Jill Jansen. 5. René Theeuwen. Op zondag 11 september is de vierde en laatste wedstrijd om de land van Molenbeekcup. Deze wedstrijd wordt gevist in de vijver aan de Ballonzuil in Venray van 8.00 tot 11.30 uur. Bijeenkomst en loting om 7.00 uur. Op woensdag 14 september is wedstrijd negen van de 50-pluscompetitie. Er wordt gevist van 12.00 tot 16.00 uur in vijver 2. Bijeenkomst en loting van de plaatsnummers om 11.00 uur. Aanmelding kan, tot donderdag voorafgaande aan de wedstrijd, 20.00 uur, bij Henk Theeuwen, telefoon (0478)571311 of e-mail henk.theeuwen@home.nl.