Stunt MGC Venray in Eindhoven

Eindhoven | In de in Eindhoven gespeelde vijfde en voorlaatste speeldag van de districtscompetitie heeft MGC Venray voor een stunt gezorgd door nipt voor Geldrop de volle buit binnen te slepen.

In de eerste ronde namen de midgetgolfers van Geldrop onder aanvoering van Dirk Robbrecht, die met 21 slagen binnen kwam, nog een ruime voorsprong. Geldrop liet de teller staan op 100 slagen, waar Venray 113 slagen nodig had en Eindhoven 116 slagen. Jan Engels en Gerrit Vermeulen liet beiden 24 slagen noteren. In de tweede ronde werd door het Venrayse team met 96 slagen de beste teamronde geslagen, mede door een ronde van 20 slagen door Engels. Geldrop kwam nu tot 108 slagen en Eindhoven tot 112 slagen. Hierdoor was de achterstand op Geldrop gereduceerd tot slechts één slag: 218 – 219. Ook na de pauze bleef het spannend, want beide kemphanen kwam nu tot 101 slagen en de thuisploeg had nu 116 slagen nodig, waardoor de achterstand van Eindhoven te groot was geworden om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Huub Straatman tekende nu met 23 slagen voor de laagste ronde. In de laatste ronde opnieuw een sterke ronde van de Limburgers, die nu op 100 slagen bleven steken, mede door een 21-er van Gerrit Vermeulen.

Geldrop moest nu capituleren met 106 slagen en Eindhoven finishte met 110 slagen als laatste. Uitslag: Venray 3 – 410, voor Geldrop met 2 – 415 en Eindhoven 1 – 454. De stand na de voorlaatste speeldag: 1 - Geldrop 13 – 2078, 2 – Venray 11 – 2274, 3 – 2451. Jan Engels was met 93 slagen niet alleen Venrays beste speler, maar tevens de beste van de vijfde speeldag. Komende zondag wordt thuis in Venray de zesde en laatste speelronde gespeeld. De aanvang is om 10.00 uur. Publiek is van harte welkom en de entree is gratis. Op de derde speeldag om de Jan Litjens Trofee heeft Harrie Lenssen een puike prestatie geleverd door met 70 slagen iedereen achter zich te houden. Hij tekende met 20 slagen tevens voor de laagste ronde. Er werd erg goed gespeeld, want nog drie spelers scoorden onder de 80 slagen: Jan Engels (71), Huub Straatman (76) en Gerrit Vermeulen (77). Bets Wilms handhaaft zich keurig aan de kop met een verbetering van 6,14 pct., maar de als tweede geklasseerde Engels (5,97 pct.) komt steeds dichterbij. Lenssen klom vier plaatsen en heeft nu plek drie in handen met een verbetering 1,68 pct. Vermeulen zit als vierde met 0,32 pct. ook nog aan de goede kant van de score.


Voetbalsters Venray beginnen met zege

Venray-Maarssen: 4-2 (1-1). Doelpunten Venray: Lindie van der Steen, Elisa van Knippenberg, Sharon Hendrix en Nadieh van den Einden.

Venray | De voetbalsters van Venray zijn goed gestart in de hoofdklasse B. Zondagmiddag werd op het eigen sportpark De Wieën Maarssen, na een 0-1 en 1-2 achterstand, met 4-2 (1-1) verslagen. Lindie van der Steen scoorde in de eerste helft de 1-1 voor Venray. In de tweede helft maakte Elisa van Knippenberg na een mooie voorzet van Myrthe van de Laar met een kopbal de 2-2.

Vervolgens liep Venray, waarin Svea Hutjens in de tweede helft de geblesseerd geraakte keepster Sanne de Boer goed verving, door doelpunten van de net ingevallen Sharon Hendrix, die bij haar eerste balcontact de bal hard tegen de touwen werkte, en Nadieh van den Einden, na een steekpass van wederom Myrthe van de Laar, uit naar een verdiende zege.


Valse start voetbalsters SSS'18

OVV'67-SSS'18: 5-1 (2-1). Doelpunt SSS'18: Carlijn Nohlmans.

Oosteind| De voetbalsters van SSS'18, uitkomend in de eerste klasse D, zijn met een nederlaag begonnen aan de nieuwe competitie. De Overloonse ploeg verloor zondag in Oosteind met ruime cijfers van OVV'67: 5-1. SSS'18 kwam op een 0-1 voorsprong door een goal van Carlijn Nohlmans, maar vervolgens kwam de thuisploeg nog voor de rust op 2-1. In de tweede helft voerde OVV'67 de score verder op. De nederlaag was onnodig, zegt SSS-trainer Christos Kousounis. "We komen met 1-0, maar vervolgens laten we het als team op mentaliteit afweten. Het is jammer dat we na een goede voorbereiding zo teleurstellend verliezen."

Singelloop

Venray | Voor het organiseren van de derde editie van de Venrayse Singelloop zijn veel handen nodig.

Hiervoor is de organisatie op zoek naar vrijwilligers, want zonder vrijwilligers is het organiseren van dit soort grootschalige evenementen niet mogelijk. Er wordt op meerdere fronten gezocht naar vrijwilligers en in het bijzonder naar verkeersregelaars en parcourswachters. Aanmelden als vrijwilliger kan via het aanmeldformulier op de site.Vragen: e-mail ron.cup@venraysesingelloop.nl.

Fotowedstrijd fanclub Wout Poels

Blitterswijck | De fanclub van Wout Poels houdt een fotowedstrijd. Sinds kort rijdt door Europa een Wout Poels-bus van touringcarbedrijf Ghielen uit Beringe. Met deze bus brengt Ghielen de fans van Wout Poels al jaren naar onder andere de Waals Pijl en de Tour de France in Parijs. Ghielen zet de bus ook in voor vakantiereizen naar onder andere Oostenrijk. Het bestuur van de fanclub roept reizigers en het publiek op om deze speciale Wout Poels bus te fotograferen op locatie in binnen- of buitenland. De mooiste en origineelste foto's krijgen een plek op de website van Wout Poels en de winnaar wordt tijdens de jaarlijkse Wout Poels fanclubdag gehuldigd op zaterdag 22 oktober. Foto's kunnen digitaal aangeleverd worden via e-mail fanclub@woutpoels.nl.

Handboogschutters

Venray | Dit jaar bestaat de vereniging Senioren en vrijetijdsschutters Horst-Venray e.o. 50 jaar.

De vereniging telt 43 leden in de leeftijd van 59 tot 88 jaar. De leden zijn van verschillende handboogverenigingen in de regio. Er worden iedere donderdagmiddag 25 pijlen geschoten bij verschillende verenigingen in Venray, Horst, Ysselsteyn, Tienray, Oirlo, Heide, America en Griendtsveen. Het jubileumfeest is op donderdag 20 oktober bij St. Sebastiaan in Heide (Gelderkoel).