Afbeelding
Foto: ron koenen

Expositie Gemma Vissers in AnKoLi

Venray | In september en oktober zijn in AnKoLi, de kleine kunstwinkel aan de Stationsweg 14 in Venray, sculpturen te zien van Gemma Vissers uit Wanssum.

Menselijke figuren worden afgewisseld met vormen waarin delen van planten nog zichtbaar zijn. Voor iemand die bloemiste is, is dit laatste niet vreemd. Vanuit dit vak start ze met de opleiding beeldhouwen aan de academie voor de schone kunsten in Arendonk die ze in 2014 met succes afrond. Op zoek naar de kunstzinnige kant, het bevorderen van creativiteit en zichzelf daarmee te verrijken. Een eigen richting vinden die bij haar past.

In de opleiding wordt naar levend model gewerkt en vrij werk gemaakt. Gemma weet deze twee prima te combineren. Portretten van gips waar nog lagen siliconen en was overheen gezet en hout aan toegevoegd wordt.

Uit één notenhouten stam zijn twee bustes gehakt, beiden dragen ze een halssnoer van elastieken, ze horen duidelijk bij elkaar.

Ter inspiratie luistert Gemma vooral naar wat er in haar omgeving gebeurd, er komen als vanzelf beelden in haar hoofd. De verzamelde natuurlijke materialen zijn in gedachte al verwerkt in het beeld. Met pur, siliconen en lagen verf worden de materialen tot een sculptuur gevormd. Spannende vormen die een verhaal vertellen, zeer de moeite waard om te bekijken. Belangstellenden zijn elke donderdagmiddag tussen 13.00-17.00 uur en koopzondagen van 12.00-17.00 uur van harte welkom. Meer informatie op: www.ankoli.nl.