Oostrum-aanvaller Marwin Hermans in duel met Fenne Propst (rechts) van Leunen.
Oostrum-aanvaller Marwin Hermans in duel met Fenne Propst (rechts) van Leunen. Foto: Lotte Kamphuis

Oostrum slaat snel toe

Leunen-Oostrum 0-4 (0-4).

Doelpunten: 1. Robin Arts 0-1; 3. Fenne Propst (eigen doel) 0-2; 18. Marwin Hermans (strafschop) 0-3; 37. Marwin Hermans 0-4. Scheidsrechter: Van Bree (Boxmeer). Toeschouwers: 150. Gele kaart: Gijs Mooren (Leunen).

Leunen: Ascencion; Gielens, Litjens, Linke en Pouwels (46. Van de Winkel); Propst (40. Reijntjes), Claessens en Hendrix; Smedts, Mooren en Jacobs (70. Nelissen).

Oostrum: Kessels; Wes Wilmsen (72. Dennis Nohlmans), Verlinden, Ruben Nohlmans en Cas Wilmsen (72. Driessen); Gommans, Hermans en Van Berne; Lommen, Wilschut en Arts (67. Van Delft).

Door Henk Willemssen

LEUNEN | Oostrum beleefde een daverende competitiestart in de derby tegen Leunen (0-4) in de vierde klasse F. In de openingsminuten overklasten de ontketende rood-witten de zwakke Leunse ploeg op alle fronten. Na drie minuten keek de thuisclub al tegen een hopeloze 0-2 achterstand aan.

"Dat hadden we vooraf zo afgesproken", zei Oostrum-trainer Ron Spruit. "We wilden Leunen vanaf de aftrap overrompelen en dat is gelukt."

Leunen trapte klokslag half drie af voor de nieuwe voetbalcompetitie. Het jagende Oostrum veroverde snel de bal en Chris Wilschut gaf vanaf rechts een voorzet. Voor het doel stond Robin Arts die simpel de 0-1 binnenschoot. Er waren toen welgeteld twaalf seconden gespeeld. Drie minuten later gaf Wilschut opnieuw een assist vanaf rechts. Ditmaal was het de ongelukkige Fenne Propst die de bal in zijn eigen doel schoot: 0-2.

De ontredderde oranje-witten kregen geen kans om op adem te komen. Want Oostrum bestookte in een hoog tempo het doel. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was schrikbarend groot. In de 18e minuut snelde Robin Arts alleen op het doel af. Keeper Roelof Ascension kwam uit maar raakte de buitelende Arts niet. Toch wees de verder goed leidende arbiter Van Bree naar de stip. Marwin Hermans besliste al heel vroeg de ongelijke strijd: 0-3. Na afloop gaf Robin Arts ruiterlijk toe ('die keeper van Leunen raakte me niet aan') dat het een onterechte strafschop was. Toch bleven de Leunse protesten uit. Een teken van de gelatenheid waarmee de oranjehemden voor rust op het veld stonden.

"We kenden een slechte voorbereiding", verklaarde trainer Paul Cuppen. "En Oostrum gaat hoog eindigen. Het is een sterke ploeg die niets weggeeft. Maar dat is voor ons nog geen reden om zo slap te beginnen." Na 37 minuten verscheen al de 0-4 eindstand op het scorebord. Linksachter Cas Wilmsen lanceerde van achteruit Marwin Hermans die vrij voor het doel opdook: 0-4. Een afstraffing voor Leunen hing in de lucht. Tijdens de theepauze bracht Cuppen een paar wijzigingen aan in zijn team. Zo ruilde aanvoerder Thomas Litjens van positie met Brecht Claessens die weer achterin ging spelen. Met Thomas Litjens als aanjager kwam Leunen in de tweede helft veel beter voor de dag. Toch kreeg Oostrum nog enkele kansen maar de echt scherpte was verdwenen. Ralph Kessels beleefde een heel rustige middag in het Oostrumse doel. Leunen kon ook na rust nauwelijks gevaar stichten. "Over de eerste helft ben ik zeer content", aldus Ron Spruit. "Na rust namen we gas terug en speelde de wind ook een rol."