Aannemer bekend Ooijen-Wanssum

WANSSUM | De aannemerscombinatie Dura Vermeer-Ploegam heeft de aanbesteding gewonnen van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Het provinciebestuur besloot deze combinatie de opdracht te gunnen.

Dura Vermeer-Ploegam heeft volgens de provincie de economisch meest voordelige inschrijving gedaan. De aanbestedingsprocedure nam veel tijd in beslag. Er waren vijf aannemers geselecteerd. Daarvan zijn er vorig jaar twee afgevallen. Met de drie overgebleven combinaties is gesproken over de uitvoering maar ook over het draagvlak in de omgeving en de overlast. Het gerenommeerde Dura Vermeer is afkomstig uit Rotterdam. Ploegam is het aannemersbedrijf van de familie Ploegmakers uit het Brabantse Vinkel. Beide hebben ruime ervaring met grote infrastructurele projecten. Als aannemerscombinatie i-Lent werkten Dura Vermeer en Ploegam al samen bij de Waal in Nijmegen. De rivier moest aangepakt worden vanwege de hoogwaterproblematiek. Het werk in Nijmegen bestond onder meer uit het verleggen van de dijk, het graven van een nevengeul, de bouw van drie bruggen plus het aanleggen van een nieuwe kade.

Overigens is de gunning pas na drie weken definitief. Afgevallen inschrijvers kunnen nog binnen twintig dagen bezwaar maken.

De werkzaamheden in het gebied Ooijen-Wanssum kunnen eind dit jaar van start gaan. Nu de keuze op een aannemerscombinatie is gevallen, zal er binnenkort ook meer duidelijkheid komen over de planning. Vooral de rondweg om de dorpskern van Wanssum is een heet hangijzer. De gemeenteraad houdt vast aan de belofte dan de rondweg als eerste project wordt aangelegd.