Binnen halfjaar besluit De Sprank

VENRAY | Binnen een halfjaar komt er duidelijkheid over de toekomst van zwembad De Sprank. Eind februari 2017 neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Er zijn drie toekomstscenario's. Een nieuwe overeenkomst tussen exploitant Laco en de gemeente voor een langere termijn. Het huidige contract telkens met een jaar verlengen tot uiterlijk 2021. Of helemaal stoppen met de gemeentelijke bijdrage voor het zwembad. Laco neemt dan de gebouwen en de grond over voor het symbolische bedrag van 45 euro (100 gulden). De komende maanden worden benut om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Op 1 mei 2016 liep het 22-jarige contract af. Het is inmiddels met een jaar verlengd. Duidelijk is dat het zwembad niet kan voortbestaan zonder financiƫle steun van de gemeente. Die bedraagt twee ton per jaar. 166.000 euro voor de exploitatiekosten en 34.000 euro als tegemoetkoming voor het afgeschafte schoolzwemmen.

Op donderdag 15 september kunnen gebruikers en inwoners meepraten tijdens een werkconferentie die in De Sprank wordt gehouden. Voorafgaand is er een rondleiding. De accommodatie is begin jaren negentig gebouwd en is toe aan een grondige renovatie.