Maarten Hermans is druk bezig met de voorbereidingen op Vierlingsbeek Open Air.
Maarten Hermans is druk bezig met de voorbereidingen op Vierlingsbeek Open Air. Foto: Simone Swinkels

Guus in Vierlingsbeek

VIERLINGSBEEK | Guus Meeuwis treedt zaterdag 24 september op in Vierlingsbeek. Hij geeft samen met zijn band een concert in een grote tent op sportpark Soetendaal. Met de zanger heeft de organisatie van Vierlingsbeek Open Air een grote naam binnengehaald. BZB, De Fik erin en 30 past 7 staan in het voorprogramma. Het eerste optreden begint 's avonds om 18.00 uur.

Door Ron Koenen

"In de tent kunnen 5.000 bezoekers terecht", zegt organisator Maarten Hermans, eigenaar van Herberg Thijssen. Met een grijns: "Ja, ik hou wel van een uitdaging. 'Kan niet, bestaat niet', zeg ik altijd. Na het zeer succesvolle openluchtconcert van Rowwen Hèze vorig jaar op het Vrijthof in het midden van het dorp, wist ik meteen welke volgende bekende artiest ik naar Vierlingsbeek wilde halen. Het heeft even geduurd voordat het rond was, Guus is nu eenmaal moeilijk te boeken, maar de bezoekers kunnen rekenen op een avond vol entertainment, gezelligheid en geweldige muziek. We hebben nog een paar weken en zijn nu volop bezig om de puntjes op de i te zetten."

De kaartverkoop verloopt voorspoedig. "Natuurlijk hebben we de welbekende vakantiedip gehad, maar de laatste dagen trekt het weer aan. Niet alleen mensen uit het dorp en de regio komen naar het concert, maar er zijn ook al kaarten verkocht aan mensen uit, ik noem maar wat, Den Haag, Wassenaar en Drenthe. Dat heb je als je een BN'er als Guus Meeuwis in huis haalt, zijn fangroepen zitten door heel het land."

Vierlingsbeek Open Air in een tent. Is dat niet vreemd? Maarten Hermans lacht. "Ja, dat is inderdaad best apart. Vorig jaar was het concert van Rowwen Hèze in de open lucht, in juli, en het is ook de bedoeling om het festival in de toekomst op het Vrijthof in hartje Vierlingsbeek te houden, maar voor deze ene keer wijken we uit naar het sportpark én naar september. Guus Meeuwis was in juli namelijk volgeboekt. Daarbij komt dat we op het plein maximaal 2500 bezoekers mogen toelaten, in de tent het dubbele. En je hebt natuurlijk ook nog te maken met het weer. Eind september is de kans op regen nu eenmaal groter dan in juli."

Het programma start om 19.00 uur met een optreden van de rockband 30 Past 7. Vervolgens staan de populaire Brabantse feestband De Fik Erin en BZB op de planken. Tussen de optredens door draait dj Jan Smit, bekend van café De Bryenburg, feestmuziek. Als afsluiter zorgen Guus Meeuwis en zijn band voor een 1,5 durend concert. Voor deze avond zijn ook combitickets verkrijgbaar (entreekaart en busvervoer). "Er rijden bussen vanuit Venlo via Venray naar Vierlingsbeek en ook vanuit Nijmegen is busvervoer geregeld. Tevens is het mogelijk om een arrangement met entreekaarten, overnachting, ontbijt en retourvervoer voor twee personen te boeken bij Hotel Asteria in Venray. Alle informatie over het concert en de diverse Guus-arrangementen staat op de website www.ticketpoint.nl."

Op de Facebookpagina van Vierlingsbeek Open Air en Herberg Thijssen kan tevens worden meegedaan aan een actie, waarbij onder meer een geheel verzorgde VIP-reis naar het festival in een Hummer-limousine kan worden gewonnen. "De pr wordt de komende weken opgevoerd, we hopen vele muziekliefhebbers in onze tent te mogen begroeten", besluit Maarten Hermans.


Geslaagde statiegeldactie

Venray | Unicef Venray heeft een statiegeldactie bij supermarkten gehouden.

Dit jaar richt Unicef zich met name op de strijd tegen kinderarbeid in de cacao-industrie in Ivoorkust. Deze kinderen gaan vaak niet naar school en werken onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Met de statiegeldbijdragen kan aan kinderen die daarvan de dupe zijn weer een beetje hoop op een beter leven worden gegeven. De opbrengst bij Albert Heijn gedurende de maanden juni, juli en augustus was 346,20 euro. De opbrengst bij de PLUS-supermarkt in Landweert bedroeg in juli en augustus 246,69 euro.