Afbeelding
Foto: ron koenen

Motorbroers terug in Leunen

Leunen | De vijf motorbroers Hay, Piet, Jac, Jan en Frans Voermans, in de leeftijd van 64 tot 83 jaar, zijn na een rondrit van twaalf dagen weer heelhuids thuisgekomen in Leunen.

De motorrondrit ging door acht landen (Duitsland, Polen, Tsjechiƫ, Slowakije, Hongarije, Sloveniƫ, Kroatiƫ en Oostenrijk) en had een lengte van 3800 kilometer. "Het verste punt was Boedapest", aldus Frans Boermans. "Om die stad te bezichtigen hebben we een dag uitgetrokken. Daarnaast hebben we een groot fokvarkensbedrijf van een Nederlandse familie uit Merselo in het vroegere Oost-Duitsland bezocht. In Polen zijn we op bezoek geweest bij een bevriende familie die een camping/pension zijn begonnen." De vijf broers verbleven tijdens de twaalf dagen vaak in alternatieve, goedkope verblijfplaatsen met overnachtingen in jeugdherbergen, kloosters, boerderijen en bij mensen thuis. "We waren dan ook vaak een opvallende verschijning bij aankomst, in de lounge en aan de ontbijttafel. Allemaal opa's", lacht Voermans.


Kunstkolk Boxmeer

Boxmeer | Op 9, 10 en 11 september staat de tiende kunstroute van de Kunstkolk op stapel. De kunstenaars maken van hun tiende route iets speciaals. Onder de noemer 'horen, zien en zwijgen' zetten ze gezamenlijk een evenement op touw dat bestaat uit drie exposities met drie deelthema's op drie locaties: gemeentehuis Boxmeer (zwijgen), atelier de Kleierije Sambeek (zien) en de Pimpernel Groeningen (horen). Op zaterdag en zondag is het evenement van 11.00 tot 17.00 uur toegankelijk. Informatie: www.kunstkolk.nl