Afbeelding
Foto:

Cultura Venray is van start

Venray | Er was de afgelopen maanden regelmatig iets te lezen over de ontwikkelingen rondom Cultura Venray en nu is het dan zover. Cultura Venray is per 1 augustus opgericht. De formele organisatie staat en het werven van de juiste medewerkers is in volle gang.

Cultura Venray zal uitgroeien tot een kleine, onafhankelijke en professionele organisatie die bijdraagt aan een boeiend kunst- en cultuurklimaat. Ze initieert, jaagt aan, innoveert en helpt realiseren. Als spin in het web verbindt ze vraag en aanbod en versterkt de cultuurbeleving, beoefening en waardering.

Cultura Venray is op zoek naar mensen die met passie voor kunst en cultuur en een verbinding met Venray, deze uitdaging durven aan te gaan! Een van de vacatures is voor de functie van marketing- en communicatiemedewerker. Meer informatie over deze en andere vacatures is te vinden op de website www.culturavenray.nl

De medewerkers zorgen ervoor dat Cultura Venray samen met alle partners het kloppend hart van kunst en cultuur in Venray wordt. Het inrichten van de organisatie zal tot medio oktober gaan duren. Een opdracht die veel mensen met elkaar zal verbinden. Kunst en cultuur in de Gemeente Venray is zoveel breder dan we ons vaak beseffen. Er zijn maar liefst 250 organisaties en partijen zijn die zich manifesteren als culturele vragers en aanbieders. Allemaal potentiële partners of vragers van Cultura Venray.

Om Cultura Venray formeel op te kunnen richten was er behoefte aan een bestuur. Dit bestuur is gevonden in de personen van:

Bij de samenstelling van het bestuur is gelet op diversiteit, specifieke deskundigheid, instemming met en enthousiasme voor het idee achter Cultura Venray

Wil jij meer weten over Cultura Venray of ben je geïnteresseerd in een van de vacatures, neem dan contact op met kwartiermaker Peter ter Huurne via peter@culturavenray.nl of door te bellen naar 06-40215609.


Qigong-tai chi in Den Hoender

Venray | Op woensdag 7 september van 11.00 tot 12.00 uur starten de lessen Qigong-tai-chi in Den Hoender aan de Ursulastraat 2 in Venray. De lessen worden voor het tweede seizoen gegeven, zowel beginners als gevorderden kunnen de oefeningen volgen. In deze les wordt volgens de oude Chinese geleerd om, bijvoorbeeld, te ontspannen. Ook bevorderen de oefeningen de conditie en het slaappatroon. Na enkele weken voelen de deelnemers zich al vitaler, opgewekter en meer in balans. Voor meer informatie: Els Roemer, telefoon: 0402377760. De kosten bedragen 6 euro per les.