Afbeelding
Foto: ron koenen

VMK-mijlpaal Mantje Franssen

Nijmegen | Op dinsdag 23 augustus 2016 was het exact 65 jaar geleden (1951) dat de toen 23- jarige Herman Franssen toetrad tot het Venray's Mannenkoor (VMK). Weliswaar is Mantje circa 12 jaar geleden moeten stoppen met de actieve zang, hij is sinds die tijd nog steeds een van de rustende leden, iemand die graag luistert naar de verhalen over onze vereniging en ook over het Hofkoeër.

65 jaar lidmaatschap is bij het Venrays mannenkoor een absoluut record. Niemand was ooit langer lid. Wie het dichtst bij Mantje kwamen? Jan Oudenhoven (bijna 63 jaar) en Gerrit van Geenen (60 jaar). Velen zullen zich Mantje herinneren als de nooit ontbrekende mannenkoor- en hofkoeërzanger.

Vicevoorzitter Martien Heijnen en Jac Janssen reden onlangs naar Nijmegen om Mantje te feliciteren en hem een oorkonde en een bos bloemen te overhandigen.


Rob's Blasmusik im Herbst

Leunen | Rob Claessens van het radioprogramma Volksmusik mit Schwung presenteert op zondagmiddag 4 september zijn Rob's Blasmusik im Herbst; een drieluik met bijzondere blaasorkesten in De Baank in Leunen.

De middag begint om 13.00 uur met een optreden van De Limburgse Boereblaoskapel uit Genhout, opgevolgd door het nieuwe orkest Kamaradski uit Roggel. De muzikale middag wordt afgesloten door de Essener Muzikanten uit Essen in België. De Limburgse Boereblaoskapel komt uit het Limburgse Genhout en heeft zich toegelegd op Tsjechische blaasmuziek en Egerländermuziek. Blaaskapel Kamaradski is een kleine blaaskapel en bestaat uit ervaren muzikanten die ook nog bij andere blaaskapellen actief zijn. De Essener Muzikanten brengen een diversiteit aan polka's en walsen, eigen composities, maar ook eigen arrangementen van Belgische of Nederlandse volksliederen.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via e-mail kaarten@volksmusikmitschwung.nl of telefonisch bij Rob Claessens, 06-514 82986. Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar.


't Gretig Paard

Vierlingsbeek | Schaakvereniging 't Gretig Paard begint maandagavond 5 september aan het 27e competitiejaar. De schaakvereniging, oorspronkelijk opgericht voor inwoners van de gemeente Vierlingsbeek, heeft leden uit de wijde omtrek. De vereniging speelt in de Joffershof in Vierlingsbeek. Aanvang 20.00 uur. De vereniging zoekt leden. Informatie: Pieter de Vos, telefoon (0478)639060.