Dernyclinic op Raceway Venray

Ysselsteyn | Op Raceway Venray vindt op zaterdag 17 september van 11.00 tot 14.00 uur een dernyclinic plaats. Wielerliefhebbers krijgen op het autospeedwaycircuit in Ysselsteyn een unieke mogelijkheid om een keer achter een derny aan te rijden.

De derny's worden bestuurd door Chris Jeucken en Thijs van Asten. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er individueel of in groepen achter de lichte motorfiets gereden worden. Tevens wordt er uitleg gegeven over deze bijzondere tak van de wielersport.

De organisatie van dit wielerfestijn is in handen van Tourclub Ysselsteyn en de Stichting Wielerpromotie Venray, met steun van Raceway Venray. De dernyclinic is een van de onderdelen van de eerste Noord-Limburgse Wielerweek, waarin de regio gedurende negen dagen in het teken staat van de wielersport. De wielerweek bestaat onder meer uit een ploegentijdrit, een wielercafé, een baanwedstrijd en een jeugdronde. Ook wordt in het centrum van Venray een tijdelijk wielermuseum geopend, dat gedurende de wielerweek te bezichtigen is.

Deelname à 5 euro is mogelijk voor iedereen die kan of wil wielrennen: jong en oud, man en vrouw, prestatief en recreatief, ervaren en beginner. Jeugdige wielrenners, jonger dan 18 jaar, dienen lid te zijn van een wielervereniging en onder begeleiding van een van de ouders naar de clinic te komen. De organisatie is niet onder auspiciën van de NFTU. Deelname is op eigen risico. Nadere informatie na opgave van deelname.

Opgeven voor de dernyclinic op Raceway Venray kan via e-mail hans.hudales@tele2.nl.


Norbert Poels in bestuur Limburg Cycling

Venray | Norbert Poels uit Venray is penningmeester van de Limburg Cycling. de stichting heeft tot doel om meer samenhang in de Limburgse wielersport te creëren. Ook wil ze de wielersport in de provincie versterken en een bijdrage leveren aan de positieve aspecten van de sport, onder andere op het gebied van gezondheid, sociale cohesie, branding, economie en toerisme.

"Wielrennen loopt als een rode draad door mijn leven", zegt Norbert Poels, die tevens bestuurslid is van de fanclub van zijn broer Wout. "Eerst vanuit een actieve beoefening, vanaf nu op wat meer afstand en vanuit een andere rol. Ik heb altijd verbondenheid willen hebben bij de wielersport. Middels deze bestuursfunctie wil ik een positieve bijdrage leveren aan de Limburgse wielersport. Daarnaast is het goed om hierbij voldoende spreiding te hebben binnen de provincie."

Stichting Limburg Cycling werkt samen met alle stakeholders die het Limburgse wielrennen een warm hart toedragen. De stichting is het resultaat van de opdracht om een zogeheten 'sporttakplatform' voor de wielersport op te richten. Deze opdracht werd in maart door sportgedeputeerde Ger Koopmans aan de kwartiermakers meegegeven. Inmiddels is er een dagelijks bestuur benoemd. Voorzitter is Miriam van Es, internationaal jurylid van de UCI. Mattie Kaelen is secretaris en de penningmeester is Norbert Poels. Het bestuur is momenteel nog bezig met de invulling van de overige bestuursfuncties. "Bij het samenstellen van het bestuur was het van belang om een evenwichtige spreiding te krijgen tussen de wedstrijd-gerelateerde sport en het recreatieve fietsen. Daarnaast vonden wij het van belang dat de brede Limburgse wielerwereld zich hierin herkent", aldus Joop Atsma, voorzitter van de kwartiermakers.

Daarnaast zal binnenkort een manager Limburg Cycling aangesteld worden, die vanuit een proactieve en verbindende rol, samen met alle stakeholders in de wielerwereld, invulling gaat geven aan de in het Wielerplan 2015-2020 geformuleerde doelstellingen. Limburg Cycling organiseert begin november 2016 een startbijeenkomst voor alle stakeholders. Daar wordt de stichting en de manager Limburg Cycling gepresenteerd en wordt inhoudelijk ingegaan op de invulling van het Wielerplan 2015-2020.


Uitslagen ATV Venray

Amsterdam: Demi Boom heeft in Amsterdam meegedaan aan de C-spelen.

Bij het hoogspringen sprong ze in de kwalificatie over 1,66 en was daarmee de beste hoogspringster. In de finale werd ze tweede met een sprong over 1,67. Bij het kogelstoten stootte Boom in de kwalificatie de kogel over een afstand van 10,86mtr. In de finale werd Boom 8e met een afstand van 11,00mtr.

Nathan ten Holder heeft meegedaan aan het NK triatlon in Veenendaal. Zijn tijd: 1.10.43. Sprint triatlon 750 meter zwemmen, 19,8 km fietsen en 5 km rennen. H20+: 17e Nathan ten Holder 1,10.43. Triatlon OD, 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen 10 km rennen. H50: 16e Martien Dupont: 2,26.46. Avondwedstrijd BNO Gemert, 100 meter: MSen: 1e Tim ter Huurne 12,27. M40: 3e Dimitri van Dun 13,56. Olle van den Boom is in Weert Zuid-Nederlands kampioen senioren geworden bij het polsstokhoogspringen. Zijn sprong over 4,20 is ook een verbetering van het oude clubrecord met 1 meter. Ook vestigde Van den Boom een nieuw clubrecord op discus.

100mtr: 14e Olle van den Boom 12,24; 15e Jesper Vrouwenvelder 12,40

400mtr: 11e Thomas Hermsen 1.02,59

Discuswerpen: 8e Olle van den Boom 27,76

Hoogspringen: 4e Thomas Hermsen 1,60

Polsstokhoogspringen: 1e Olle van de Boom 4,20; 2e Jacob Pütz 3,80

Speerwerpen: 6e Pelle van den Boom 31,60

Verspringen: 6e Thomas Hermsen 4,63

Agenda:

3 september Venray triatlon clubkampioenschappen

10 september Spijkenisse triatlon competitie heren

11 september Deurne Halve Marathon

17 september Maastricht Finale Athletics Champs.