Allerlei straattheateracts vermaakten het publiek afgelopen zondag in het Venrayse winkelcentrum.
Allerlei straattheateracts vermaakten het publiek afgelopen zondag in het Venrayse winkelcentrum. Foto: Rikus ten Brücke

Maandelijkse koopzondag

VENRAY | Het was zondag warm, te warm waarschijnlijk om te winkelen. De koopzondag in Venray trok minder bezoekers dan andere edities. "Maar een maandelijkse koopzondag heeft absoluut toegevoegde waarde", laat Theo Klabbers, voorzitter van ondernemersvereniging Venray Centraal, weten. Volgens Theo Klabbers is het normaal dat de ene koopzondag wat beter bezocht wordt dan de andere.

"Bovendien is het nog volop vakantie, dus veel mensen zijn nog weg. Voor ons als centrum is het echter belangrijk om elke maand een koopzondag te organiseren. Dat doen we dit jaar voor het eerst en elke koopzondag zorgen we dat er wat extra's te beleven valt. Deze zondag hadden we een aantal straattheateracts in het centrum. In september staat de koopzondag in het teken van de boekenmarkt, het Wereldfestival en het WoonEvent", aldus Klabbers.

Hij toont zich tevreden over het initiatief van Venray Centraal om elke maand een koopzondag te houden. "Als bestuur willen we dat komend jaar ook gaan continueren. De leden zullen hierover uiteindelijk beslissen."

In de laatste drie maanden van het jaar staan de koopzondagen in het teken van Halloween (oktober), Sinterklaas (november) en Kerstmis in combinatie met de ijsbaan. "In september zal er duidelijkheid komen of de ijsbaan dit jaar doorgaat. De voortekenen zijn in ieder geval goed. De stichting Winterpret, die de organisatie van de ijsbaan in handen heeft, gaat de komende weken sponsoren werven om het evenement ook dit jaar op de kalender te krijgen."