Mijlpaal winterwandeling 50+

Merselo | In januari 2008 hield wandelsportvereniging De Natuurvrienden de eerste winterwandeling voor 50+ in Merselo.

Bij deze eerste wandeling waren er meteen al 29 wandelaars. Gemiddeld wandelen er tegenwoordig tussen de veertig en vijftig wandelaars mee. Iedere laatste maandag van de maand is er een groepswandeling van tien kilometer met zitplaatsen op de rustplaats. Op maandag 26 september is de honderdste wandeling.


Eis: half jaar cel voor man uit Oostrum

Oostrum | Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Roermond drie maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 49-jarige man uit Oostrum.

Hij wordt ervan verdacht op 1 september vorig jaar in zijn woonplaats iemand te hebben willen doden. Omdat de verdachte nog in een proeftijd zat voor een ander delict waar hij voor drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf was veroordeeld, vroeg het OM de rechtbank om die straf ook tot uitvoer te brengen. Dat betekent dat de eis van het OM in totaal een half jaar cel is. De rechtbank buigt zich ook over de schadeclaim die het slachtoffer heeft ingediend.

De rechtbank doet op dinsdag 13 september uitspraak


Equestrian Centre

Kronenberg | De deelnemers aan het internationale springconcours op Equestrian Centre de Peelbergen kunnen deze editie rekenen op een flinke toename van het te verdienen prijzengeld.

Door het toevoegen van een tweede rankingproef valt er 25.000 euro boven op de bestaande prijzenpot bij elkaar te springen. De tweede outdooreditie van CSI de Peelbergen vindt plaats van 8 tot en met 11 september. Deze editie komen er meer dan 160 ruiters met ieder meerdere paarden uit alle hoeken van de wereld aan de start. Zij reizen onder andere vanuit Belarus, Brazilië en Zuid-Afrika af naar Kronenberg. Twee deelnemende pupillen van Ger Poels, een van de founders van het ECdP, komen uit Turkije en Mexico. "We willen graag kwaliteit trekken met kwaliteit", vertel de eigenaar van Stal Poels uit het Limburgse Swolgen. "Het is een centrum waar niet alleen olympische ruiters en lokale topcombinaties zich kunnen meten, maar ook ruiters die aan het begin van hun internationale springcarrière staan. Met de tweede rankingproef willen we een extra impuls creëren voor extra diversiteit in het deelnemersveld. We hopen met de kwaliteit van de accommodatie en deze toevoeging aan het programma er weer een goed bezocht concours van te maken"

De eerste Longines Rankingproef over hindernissen van 1.45 meter hoog staat gepland op vrijdagmiddag. Daarnaast vallen er in de Grote Prijs op zondagmiddag, die om 14.30 uur aanvangt, Rankingpunten te verdienen. Over alle vier de dagen van het springevenement valt er in totaal bijna 88.000 euro te verdelen onder de winnaars. De toegang tot het evenement en het parkeren is alle dagen gratis. Voor meer informatie en het programma kijk op www.peelbergen.eu.