Afbeelding
Foto: ron koenen

Open dag yoga en mindfulness

Venray | Op zaterdag 10 september houden Mindfulnesscentrum Venray en Yogacentrum Venray een open dag van 12.00 uur tot 17.30 uur in de yogaruimte van Yogacentrum Venray in de Oude Melkfabriek in Leunen. Tijdens deze open dag is het mogelijk kosteloos proeflessen yoga, mindfulness voor volwassen, kinderen en jongeren te volgen. Tevens is er volop informatie te verkrijgen.

Wellicht zit u goed in uw vel, voelt zich energiek en fit….Toch kunnen er situaties ontstaan binnen het werk of in de thuissituatie die u uit balans halen en spanningen veroorzaken. Mindfulness helpt u om de 'stormen' in het leven te kunnen trotseren. De golven kunnen we niet tegenhouden, maar we kunnen wel leren surfen. Ook als kind of jongere beleef je bergen aan nieuwe ervaringen en uitdagingen. Een wereld die veel van je eist kan leiden tot spanning. Mindfulness geeft rust en kracht.

Bij het beoefenen van yoga gebruikt u het lichaam en de ademhaling om onder andere uiteindelijk meer balans en rust in het hoofd te ervaren. Een ander effect van yoga is een soepeler, sterker en gezonder lichaam. Letterlijk en figuurlijk komt u beter in uw vel te zitten. De oefeningen en houdingen zijn over het algemeen mild, waarbij continu de adem als rode draad fungeert. Yoga gaat niet om het fysieke presteren, maar het rustig kunnen ademen tijdens de oefeningen is veel belangrijker.

Voor meer informatie over de open dag kijk op www.yogacentrumvenray.nl (Olga Overmeer 06-17752754) en www.mindfulnesscentrumvenray.nl (Ingrid van Straten 06-14262089).


Aanhouding automobilist

Venray | De politie heeft een automobilist aangehouden in het centrum van Venray nadat de man was doorgereden na een aanrijding.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een voetganger aangereden in het centrum, zo schrijft de politie Venray-Gennep op Facebook. Zonder zich te bekommeren om het slachtoffer reed de bestuurder door. De politie kon hem, door aanwijzingen van omstanders, aanhouden. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van zowel het slachtoffer als de dader is niet bekendgemaakt.