De productieve Venrayse spits Dimitris Touratzidis worstelt zich door de GSV-defensie.
De productieve Venrayse spits Dimitris Touratzidis worstelt zich door de GSV-defensie. Foto: Lotte Kamphuis

Venray voor rust klaar

Venray-GSV'28 5-0 (4-0).

Doelpunten: 1. Armend Shala; 15. Dimitris Touratzidis 2-0; 22. Dimitris Touratzidis 3-0; 39. Dimitris Touratzidis 4-0; 66. Dimitris Touratzidis 5-0. Scheidsrechter: Meijers (Beek). Toeschouwers: 150. Kaarten: geen.

SV Venray: Van Enckevort; Van Dijck, Koenen, Gielens en Egelmeers; Pelzer, Van Mil (68. Tastan) en Kersten; Deenen (46. Kleuskens), Touratzidis en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray won zaterdag in tropische temperaturen ook zijn laatste bekerduel in poule 73. De eersteklasser rekende thuis gemakkelijk met 5-0 af met tweedeklasser GSV'28 uit Genhout. Uitblinker was de sterke Griekse centrumspits Dimitris Touratzidis die vier keer scoorde. De 19-jarige Venlonaar bleek een echte aanwinst.

Na een kwakkelende voorbereiding vindt trainer Stef Sijbers dat zijn ploeg nog niet klaar is voor het grote werk. "Nee, ik had liever twee weken extra gehad tot aan de competitiestart in Someren. Maar ja, we moeten er zaterdag staan. Ook onze tegenstanders hebben last gehad van de late vakanties."

Venray begon al op 16 juli aan de voorbereiding. Het was in de afgelopen weken een komen en gaan van vakantievierende spelers. "Door zo vroeg te beginnen heeft wel iedereen een bepaald aantal weken getraind", zegt Sijbers. "Het nadeel was dat we nooit compleet waren. Het gericht trainen per linie was daardoor lastig."

Pas zaterdag tegen GSV'28 was de groep voor het eerst volledig. Wat opvalt is de smalle selectie die achttien namen telt. Daarvan zijn er twee – Jordi Janssen (verblijf in Denemarken) en Jordy Wismans (herstellend van knieblessure) – voorlopig niet inzetbaar.

De krappe spelersgroep kan de rood-witten wel eens opbreken. "Nee, daar maak ik me echt geen zorgen over", wuift Sijbers het doemscenario weg. "Venray is meer dan alleen het eerste elftal. In de A1 en in het tweede team staan spelers die ik zo kan inpassen." De meeste hoofdbrekens heeft de Venray-trainer over de kwetsbare defensie. "We krijgen nog steeds te makkelijk de doelpunten tegen."

Het vertrek van Rik Linders, die werk vond in Barcelona, betekent een fikse streep door de rekening. Middenvelder Joy Koenen is naar het centrum van de defensie gehaald. Angelo van Mil blijft verdedigende middenvelder. "Angelo kan terug naar de laatste linie, maar ik wil hem graag op het middenveld houden vanwege zijn coaching. Stef van Dijck kan centraal achterin spelen, maar dan mis ik een rechtsback", verklaart Sijbers.

Zaterdag liep linksachter Ruben van der Waerden een lichte bovenbeenblessure op tijdens de warming-up. Om geen risico te nemen met het oog op de competitiestart, verscheen de 18-jarige Bram Kersten in de basis als linkshalf. Rick Egelmeers zakte een linie.

De rood-witte elftal had een gemiddelde leeftijd van 21,3 jaar. Angelo van Mil (27) was de enige speler van boven de 24 jaar. Sijbers wilde – gezien het warme weer – alleen in de eerste helft vol gas geven. Dat pakte goed uit want binnen een minuut scoorde Armend Shala al de 1-0. Daarna was het de beurt aan Dimitris Touratzidis. De spits is snel, sterk, beweeglijk en hij heeft bovenal een neusje voor de goal. Twee van de vier treffers verdiende hij door het afjagen van de tegenstander. Na de 4-0 ruststand deed Venray het kalmpjes aan in het tweede bedrijf.