Moet zwembad Venray blijven?

Venray | Moet het zwembad in Venray blijven? En zo ja, hoe moet de toekomst van deze faciliteit er dan uitzien? Deze vragen staan centraal tijdens werkconferentie die gemeente Venray en exploitant Laco houden op donderdag 15 september om 19.00 uur bij Laco De Sprank. Gebruikers van het zwembad die hierover willen meepraten zijn van harte uitgenodigd deel te nemen.

Zwembad De Sprank in Venray is eigendom van Laco, dat dit zwembad op basis van een overeenkomst met de gemeente al zo'n twintig jaar exploiteert. De gemeente levert voor het zwembad een jaarlijks een bijdrage aan de exploitatie. Inmiddels komt echter de einddatum van de overeenkomst in zicht.

Dat, samen met het feit dat het zwembad aardig 'op leeftijd' is, maakt het nodig om na te denken over de toekomst van een zwembadvoorziening in Venray. Samen met Laco onderzoekt de gemeente Venray diverse scenario's. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 september 2016 bij Laco De Sprank. Voorafgaand aan de bijeenkomst verzorgt Laco vanaf 18.30 uur een korte rondleiding, de werkconferentie begint om 19.00 uur. Aanmelden voor 13 september via gemeente@venray.nl.


Extra geld provincie voor schouwburg

Venray | De schouwburg krijgt een extra subsidie van 1 miljoen euro van de provincie Limburg. Het geld is bestemd voor de renovatie van het gebouw die momenteel in volle gang is.

De verbouwing kost 5,7 miljoen euro. Eerder trokken de provincie en de gemeente al ieder 1,6 miljoen euro uit. Het restant van 2,5 miljoen euro wilde de schouwburg financieren uit eigen middelen en uit fondsenwerving. Door de extra bijdrage van de provincie ziet het financiƫle plaatje er veel rooskleuriger uit.

De provincie steekt in Limburg geld in theatergebouwen die een bovenregionale ambitie hebben. Door de renovatie en de komst van een tweede zaal verwacht de Venrayse schouwburg een grotere aantrekkingskracht in de regio. Met een stijging van het bezoekersaantal van 60.000 naar 80.000 per jaar.


Vandaag besteld, vandaag bezorgd

Venray | Venraykiest.nl biedt een nieuwe service voor de bewoners en ondernemers in Venray en kerkdorpen. Ondernemers kunnen bestellingen van hun klanten nog dezelfde dag laten bezorgen.

Venray Kiest, een initiatief van onder meer Ingeborg de Barbanson, wil hiermee ondernemers beter van dienst kunnen zijn. Klanten kunnen online, telefonisch of na een bezoek aan de onderneming bestellen. De ondernemer heeft nu de mogelijkheid om het dezelfde dag voor 21.00 uur de bestelling te laten afleveren in Venray of de kerkdorpen.

De bestellingen hoeven enkel voor 19.00 ingediend te worden via Venraykiest.nl. Op zaterdag is de aanmeldtijd uiterlijk 17.00 uur en wordt voor 19.00 uur bezorgd. De ondernemer hoeft er alleen voor te zorgen dat het bestelde product klaar staat, goed is verpakt en voorzien van een duidelijk adres. Deze service wordt aangeboden tegen een vaste lage prijs en zonder contractuele verplichtingen.

Ook particulieren kunnen van deze service gebruikmaken. Deze bezorging kan makkelijk via venraykiest.nl, en de button 'wij bezorgen ook voor u'. De betalingen kunnen ook makkelijk via de website geregeld worden door gebruik te maken van een van de diverse betaalmodules.

Voor aanvullende informatie of vragen: info@venraykiest.nl.


Wandeltocht de Leunse Paes

Leunen | De Werkgroep Wandelpaden Leunen (WWL) houdt op zondag 11 september een natuurwandelroute in natuurgebied de Leunse Paes.

Tijdens de wandeling informeren leden van WWL de wandelaars over de flora en fauna in de Paes. De natuurwandeling start om 9.30 uur vanaf het informatiebord bij MFC De Baank in Leunen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is tien kilometer lang.

De natuurwandelroute de Leunse Paes bestaat uit vier afstanden, waarvan drie wandelroutes starten bij het MFC.

De Groene route (10 km) is gemarkeerd met groene pijlen aangebracht op bruin/zwarte kunststofpalen. De groene route is eveneens via het wandelknooppuntennetwerk te lopen.