Kevin Koolhof hoopt met SV United een woordje mee te spreken in de vijfde klasse G.
Kevin Koolhof hoopt met SV United een woordje mee te spreken in de vijfde klasse G. Foto: Henk Willemssen

Koolhof architect SV United

WANSSUM | Aan de hand van spelbepaler Kevin Koolhof (24) hoopt SV United dit seizoen hoge ogen te gooien in de vijfde klasse G. Trainer Bjorn Poels steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Met deze groep moeten we voor het kampioenschap gaan", zegt hij beslist. Captain Kevin Koolhof is iets minder uitgesproken.

"Als we via de nacompetitie promoveren, vind ik het ook best", zegt de aanvallende middenvelder. "Met dit elftal kunnen we meer dan we tot nu toe hebben laten zien." Afgelopen jaar eindigde SV United na een veelbelovende start op een teleurstellende negende plaats. Opvallend was dat de blauw-witten als enige twee keer wonnen van kampioen Meterik. "Dat waren ook onze twee beste wedstrijden. Thuis speelden we ze helemaal van de mat", herinnert Koolhof zich van de 3-0 zege.

"We begonnen het seizoen heel goed. Maar we hebben later heel onnodig veel punten laten liggen." Vooral door blessures raakte het team verzwakt. Met de komst van vier jeugdspelers kan trainer Poels over een wat bredere groep beschikken. Tom Theeuwen is in de loop van afgelopen seizoen op de liberopositie terecht gekomen. De voormalige middenvelder moet met zijn ervaring de defensie leiden zodat er minder tegengoals ontstaan.

"Willen we presteren dan moet eerst de organisatie goed staan", vindt Koolhof. Door de komst van centrumspits van Rik van de Pasch, uit de eigen jeugd, kan Kevin Koolhof een linie zakken naar zijn geliefde positie: centraal achter de spitsen. Koolhof was in de jeugd van VVV een groot talent. Op zijn achttiende keerde hij midden in het seizoen van VVV terug bij SV United. Na een halfjaar stonden SSS'18, Venray en Wittenhorst op de stoep. Hij koos voor de Overloners, waar zijn vader André jeugd- en hoofdtrainer was geweest. Mede door een knieblessure kwam hij bij SSS'18 niet uit de verf. Hij besloot weer terug te gaan naar SV United. Slechts voor een seizoen. Want daarna verkaste hij naar Wittenhorst. "Ik ging in Horst op gesprek om jeugdtrainer te worden. Maar ik ben er ook gaan voetballen. In de voorbereiding zat ik bij het eerste. Totdat ik weer een knieblessure kreeg."

De rest van het seizoen speelde hij in het tweede team van Wittenhorst. Om vervolgens voor de derde keer bij zijn oude vereniging terug te keren. Ieder jaar meldden zich weer belangstellende clubs. Ook dit jaar weer. "Het waren tweede- en derdeklassers. Ik ben ook op gesprek geweest. Maar ik heb vorig jaar de afspraak gemaakt met Bjorn (Poels, red.) dat ik twee seizoenen zou blijven. Ik heb een goede band met de trainer. Ik hou ik me aan die afspraak." Kevin Koolhof weet nog niet wat zijn voetbaltoekomst brengt. Hij woont al bijna een jaar in Nijmegen. Daar werkt hij ook als groepsleider in de zorg. Toch komt hij graag drie keer per week op en neer naar Wanssum. Samen met Simon ter Braak die ook in Nijmegen zit. Daarnaast is hij sinds kort jeugdtrainer bij JVC Cuijk C1 dat uitkomt in de tweede divisie.

"Ik denk dat ik als trainer meer ambities heb om hogerop te gaan dan als voetballer", laat hij zich ontvallen. "Toch heb ik mijn ambitie als speler nooit laten varen." In de voorbereiding liep hij een enkelblessure op. Deze week trainde hij alweer mee, maar zondag verschijnt hij niet aan de aftrap. "Nee, helaas komt de competitiestart net iets te vroeg."