Wout Gommers moet zijn aandacht verdelen tussen voetbal en zijn dochtertje Lou.
Wout Gommers moet zijn aandacht verdelen tussen voetbal en zijn dochtertje Lou. Foto: Yvon van Horck

'Bij promotie ga ik door'

YSSELSTEYN | Wout Gommers is neergestreken op zijn thuisbasis. Vorig jaar besloot hij zijn belofte gestand te doen om terug te keren op sportpark De Vlies. Na een lange staat van dienst van liefst vijftien seizoenen in de Venrayse hoofdmacht was het weer even wennen bij de dorpsclub in de vierde klasse.

Als B-junior verliet Wout Gommers de Ysselsteynse club om het hogerop te zoeken bij Venray. De karaktervoetballer heeft een mooie carrière achter de rug op sportpark De Wieën. Met veel ups en ook downs. Hij is inmiddels 34 jaar maar hij spreekt nog niet van afbouwen. Het fanatisme is er niet minder om geworden na al die jaren.

Ieder jaar hoopte Ysselsteyn weer dat Wout Gommers zou terugkeren. Medio 2015 werd het lange wachten eindelijk beloond. "Ik vind dat ik op het goede moment de stap heb gezet", kijkt Gommers terug. Venray had enkele moeilijke jaren achter de rug. Met degradatie uit de hoofdklasse, groot spelersverloop, bestuurscrisis en interne perikelen. "Ik wilde niet met een onprettig gevoel bij Venray weggaan. Er is inderdaad veel gebeurd bij de club. Maar ik wilde op een goede manier vertrekken." In Venray was de middenvelder in het centrum van de verdediging beland. Bij zijn terugkeer in Ysselsteyn begon hij op het middenveld en speelde zelfs nog even in de spits. Dat was niet zo'n daverend succes. "Ja, dat was wel even wennen. Bij Venray was ik meer automatismen gewend. Ik wilde als ervaren speler hier iets extra's brengen. Dat heeft me opgebroken omdat ik te veel wilde doen." Trainer Ruud Jenneskens deed een goede zet door Wout Gommers terug te halen naar de laatste linie. Sindsdien zit de Ysselsteynse afweer potdicht. In de laatste zeventien competitieduels werd liefst tien keer de nul gehouden. "Er kwam meer rust in de defensie. En voorin zit het wel goed. We hebben veel scorend vermogen in de ploeg."

De switch van Venray en Ysselsteyn werd ook ingegeven door zijn privésituatie. Een drukke baan en tien maanden geleden kwam er gezinsuitbreiding met dochter Lou. Hij traint nu nog een keer per week. Wout Gommers kijkt met voldoening terug op zijn eerste seizoen in Ysselsteyn. Ondanks dat in de nacompetitie tegen VVV'03 promotie naar de derde klasse werd misgelopen. "Natuurlijk was de teleurstelling groot. Die uitschakeling was heel jammer. Maar daar waren we ook weer snel overheen. Want we hebben gewoon een heel mooi jaar gehad."

De afgelopen twee jaar speelde de Peelclub in een Brabantse klasse. Nu keert Ysselsteyn terug in Limburg. "Het voetbal in Brabant beviel me wel. Het zijn veelal clubs die willen voetballen. De nieuwe indeling in Limburg is leuker. Het zijn meer aansprekende tegenstanders en we spelen meer derby's. Alhoewel derby's nooit echt goede wedstrijden zijn."

Wout Gommers komt bovendien enkele oude bekenden tegen uit zijn tijd bij Venray. Zoals Koen Stevens (EWC'46), Sjors Groenen en Maik Michiels (Resia), Koen Jakobs (Meterik) en Chris Wilschut (Oostrum). "Ons doel is de nacompetitie halen en bij de bovenste drie komen. Maar er is bij ons geen moeten." Ysselsteyn speelde ooit één seizoen in de derde klasse. "Die prestatie willen we graag evenaren. Ik bekijk het van jaar tot jaar of ik doorga. Maar als we promoveren dan ga ik zeker door. Ik ga de uitdaging in de derde klasse graag aan."