Kevin van de Rijdt betaalde de hoogste prijs tijdens de inzet van Taskforce 55 in Uruzgan.
Kevin van de Rijdt betaalde de hoogste prijs tijdens de inzet van Taskforce 55 in Uruzgan. Foto: Familie Van de Rijdt

'Kevin Memorial March'

Venray | Kevin van de Rijdt betaalde de hoogste prijs tijdens de inzet van Taskforce 55 in Uruzgan. Dat vergeten ook de commando's niet.

Ze zorgden er al voor dat naar de op 6 september 2009 overleden korporaal Kevin van de Rijdt in Venray een plantsoen is vernoemd. En elk jaar herdenken ze hem. Op dinsdag 6 september wordt voor het eerst een speciale 'Kevin Memorial March' gehouden.

Het deelnemersbestand bestaat uit familie, vriend(inn)en en (oud-)leden van het Korps Commandotroepen. De deelnemers komen op 5 september 2016 samen en starten 's avond om 21.30 uur, gehuld in T-shirts met daarop een 'embleem' van Kevin, aan de tocht van circa 70 kilometer, van Tilburg naar Venray, met als eindpunt het Kevin van de Rijdtplantsoen bij de Grote Kerk in Venray. Daar wordt rond 16.00 uur gezamenlijk stilgestaan bij het overlijden van Kevin van de Rijdt.

Er worden onder meer kransen gelegd en toespraken gehouden. "Het zal een bijzonder mooie, maar ook emotionele dag worden", zegt zijn moeder Karin Hermans. "Het doel is om Kevin te herdenken. Het is alweer zeven jaar geleden dat hij overleed, maar ik denk nog elke dag aan hem. Daarnaast is de tocht ook vooral bedoeld om familie en vrienden een hart onder de riem te steken. Ja, ik heb diep respect voor de wijze waarop de commando's de herinnering aan onze zoon levend houden."