Koning Willem-Alexander in Rio in gesprek met Wilhelmien Poels, de moeder van profwielrenner Wout Poels.
Koning Willem-Alexander in Rio in gesprek met Wilhelmien Poels, de moeder van profwielrenner Wout Poels. Foto: Fanclub Wout Poels

Koning: "Wout echte bikkel"

Rio | De moeder van wielrenner Wout Poels, Wilhelmien Poels uit Blitterswijck, was tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro om haar zoon aan te moedigen en om namens de fanclub van Wout Poels een tv aan te bieden aan een tehuis voor straatkinderen van de Stichting Sint Martinus.

Tot grote verrassing van Wilhelmien Poels werd ze in het rennerskwartier op de Copacabana spontaan aangesproken door niemand minder dan koning Willem-Alexander. "Het was een bijzondere ontmoeting en een mooi en hartelijk gesprek", aldus Wilhelmien. De koning wist alles van Wout; van zijn ongeval en zijn geweldige prestaties in de Tour en de winst van Luik-Bastenaken-Luik. "Uw zoon is een echte bikkel een groot sportman", aldus de koning.

Tegelijk maakte Wilhelmien Poels ook nog kennis met Sky-wielrenner Chris Froome, de collega van Wout die mede dankzij de inzet van haar zoon de Tour de France heeft gewonnen. "Hij omhelsde mij en vond het fijn om kennis te maken. Leuk je te hebben ontmoet, zei Chris", vertelt Wilhelmien Poels

Na deze koninklijke ontmoeting ging ze samen met haar vriendin Nel Lucassen uit Horst en het echtpaar Marian en Eugene Poels uit Swolgen naar het opvanghuis Casa Don Helder Camara (AMAR) van de Limburgse organisatie Sint Martinus. Daar bood Wilhelmien namens de fanclub van haar zoon het tehuis en de kinderen een tv aan en een jaarabonnement.

"We hebben in Rio kennisgemaakt met de fantastische organisatie AMAR die zich inzet voor de straatkinderen en de kinderen in de favela's. De kinderen kwamen op schoot zitten en bleven maar knuffelen. Ze hebben allemaal behoefte aan warmte. Ik ben onder de indruk en heb nu met eigen ogen gezien dat het geld dat vanuit Nederland naar dit project gaat heel goed wordt besteed."