Zomerconcert op Weverslo

Heide | Onder de titel Troubadours uit het volle Leven brengen Marion Steeghs en Chapieter op zondag 4 september vanaf 15.00 uur op landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo verhalen uit het leven.

In een bijzondere selectie van liederen vertellen zij zingend een aantal vrolijke, beschouwende, tot nadenken stemmende, verdrietige en avontuurlijke verhalen uit het leven van alledag. Gé Peterink voegt daar enkele 'schetsen uit het leven' aan toe, in de vorm van gedichten en gedachten.

Het vijfde zomerconcert op Weverslo staat dit jaar in het teken van de troubadours. In onze cultuur is humor en vooral zelfspot nog altijd een sterk middel om het leven draagbaar en toonbaar te maken. Goede humor krenkt niet, maar relativeert en bemoedigt.

Het programma Troubadours uit het volle leven, staat met een eigentijdse invulling van verhalen en gevoelens van nu in die oude traditie. Een programma dus met een opbeurende en meelevende inslag, dat je optimistisch naar huis laat gaan. Het programma sluit aan bij de dagelijkse praktijk op Weverslo, waar veel verhalen uit het leven van mensen worden verteld. Zo verwerken zij er hun pijn en verdriet en vieren zij het leven.

Weverslo heeft zangeres Marion Steeghs en gitarist John Minten samengebracht met Pieter Simons en Charles van Dommelen (Chapieter). Zij hebben een afwisselend muzikaal liedprogramma samengesteld, waarin het leven in al zijn kleuren en facetten en in uiteenlopende muziekstijlen wordt bezongen. Steeghs is een veelzijdig muzikaal natuurtalent. Zij zingt in diverse bands, treedt samen op met orkesten en verzorgt solo muziek bij bruiloften, begrafenissen en andere markante momenten in ons leven. Haar repertoire bestaat uit luisterliedjes, folk en countrysongs. Zij wordt op gitaar begeleid door John Minten. Chapieter bestaat uit Pieter Simons en Charles van Dommelen.

Zij maken tijdens hun concerten gebruik van verschillende instrumenten en brengen sfeervolle en krachtige liederen die tot meedoen uitnodigen. Aanvang 15.00 uur op het Boshuisplein aan de Janslust 11 in Heide.

Aanmelden voor het zomerconcert op Weverslo kan via e-mail natuur@weverslo.nl.