Stockcar Formule 1-coureur Roy Maessen won op zijn thuisbaan, Raceway Venray.
Stockcar Formule 1-coureur Roy Maessen won op zijn thuisbaan, Raceway Venray. Foto: Tony Sempels

Roy Maessen winnaar

Ysselsteyn | Het traditionele World Cup-weekeinde op Raceway Venray in Ysselsteyn werd een groot succes. Het weer werd een stuk beter dan vóór de race voorspeld was, met veel zonneschijn op zaterdag en een enkele bui op zondag. Als kers op de taart werden beide World Cup-races gewonnen door Limburgse coureurs. Baarlonaar Rick Lenssen was de sterkste in de Stockcar Formule 2, Roy Maessen uit Ysselsteyn won de race in de klasse de Stockcar Formule 1.

Door Dirk Kempen

De Nederlandse rijders waren sterk vertegenwoordigd in het Stockcar Formule 2-veld voor de World Cup, die werd verreden op zaterdag. Baarlonaar Rick Lenssen startte de race vanaf poleposition. De 22-jarige rijder kwam onder druk te staan van de Britt Michael Green, maar Lenssen ging snel door de achterliggers in het veld en bouwde zo een voorsprong op. Green viel uiteindelijk ver terug. In de slotfase van de race namen Tom Adcroft en Toon Schut (viervoudig winnaar van de World Cup F2) de derde en vierde plaats in. Door de vernieuwde baan, met bredere bochten, hoefde de race niet geneutraliseerd te worden en werden alle 30 ronden geracet.

Op zondag streden meer dan 30 800pk sterke Stockcar Formule 1-auto's om de prestigieuze World Cup. De lokale rijder Roy Maessen, neef van circuit eigenaar Harry Maessen, startte op zijn thuiscircuit vanaf poleposition. Bij de start ging Geert-Jan Keijzer aan Maessen voorbij. Maessen kwam al na enkele ronden voorbij Keijzer die ver terugviel in het veld. Achter Maessen streden Sjeng Smidt jr. en Rob Speak. In de commotie die ontstond na een crash van Chris Weijenberg schoven Ron Kroonder en Frankie Wainman Jr. op naar de plaatsen twee en drie. Met nog twee ronden te gaan passeerde Kroonder, die ondersteund wordt door diverse Venrayse monteurs, Maessen. In de laatste ronde passeerde Maessen zijn concurrent uit Noord-Holland voor de winst van de felbegeerde trofee.

Naast de stockcars kwamen ook de LMV8 Oval Series in actie. Patrick den Biggelaar was hierbij de grote winnaar met drie overwinningen, Ralph Verberkt won twee races, Jeroen van Eerd zette één race op zijn naam. Het Europees kampioenschap Ministox werd gewonnen door de Britt Lewis Evans.

De autospeedwaywedstrijden op Raceway Venray trokken tussen de 3500 tot 4000 bezoekers per dag.

't Alvertje

De gescheiden koppelwedstrijd vindt plaats op 27 augustus. Er wordt gevist van 12.00 tot 16.00 uur en de nummers kunnen worden afgehaald vanaf 10.30 uur. Er is plaats voor 26 koppels. Bijeenkomst bij de schuilgelegenheid aan de vijver. Op 31 augustus is wedstrijd 7 van de 50-pluscompetitie. Er wordt gevist van 12.00 tot 16.00 uur in vijver 2. Bijeenkomst om 11.00 uur. Op 2 september begint wedstrijd 2 voor de karpervissers van serie 1. Deze vissen tot 4 september 12.00 uur. Op 3 september het koningsvissen voor de jeugd. Aanmelden kan tot donderdag voorafgaande aan de wedstrijd, 20.00 uur, bij Henk Theeuwen, telefoon (0478)571311 of via e-mail henk.theeuwen@home.nl. Wie lid wil worden kan contact opnemen via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of telefoon (077)3662920.