De Holthese aanvaller Ser van Es (rechts) duelleert met rechtsachter Wes Wilmsen van Oostrum. Foto: Lotte Kamphuis

Oostrum haalt uit in Holthees

Holthees-Oostrum 1-7 (1-4).

Doelpunten: 4. Chris Wilschut 0-1; 11. Robin Arts 0-2; 29. Marwin Hermans 0-3; 31. Chris Wilschut 0-4; 45. Ser van Es (strafschop) 1-4; 47. Marwin Hermans 1-5; 63. Chris Wilschut 1-6; 68. Roy van Delft 1-7. Scheidsrechter: Huijs (Meterik). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Ahmet Duran (Holthees).

Holthees: Van den Heuvel; Coppus (46. Van Eekelen), Ruud Janssen, Pingen en Ingepas; Wijnstekers, Lenders, Boy Janssen (25. Loenen, 82. Van Tilburg) en Van Bree; Duran en Van Es.

Oostrum: Plum; Wes Wilmsen (60. Driessen), Verlinden, Gerritsen en Cas Wilmsen (56. Georgidis); Van Delft, Van Berne (56. Fleurkens) en Hermans; Lommen, Wilschut en Arts.

Door Henk Willemssen

HOLTHEES | Vierdeklasser Oostrum won zaterdagavond de bekerderby bij het een klasse lager spelende Holthees royaal met 1-7 in poule 32. Even zag het ernaar uit dat de Oostrumse ploeg zou uitlopen naar dubbele cijfers tegen de gehavende thuisclub. Maar na de drinkpauze halverwege de tweede helft viel de doelpuntenproductie stil.

Door de late vakanties kennen vrijwel alle clubs personele problemen in de voorbereiding. Holthees miste ook vier spelers die naar Lowlands waren. Terwijl Stef Janssen nog een wedstrijd schorsing uitzat die hij in de nacompetitie tegen Stiphout Vooruit had opgelopen.

Ron Spruit, de nieuwe trainer van Oostrum, koos voor een gebroken voorbereiding. De rood-witten startten al begin juli met daarna een rustpauze van twee weken. Met Venrayse kermis werd de draad weer opgepakt. Het toernooi om de Venray Cup, een week later, kwam niet echt gelegen, vond Spruit.

Want zijn ploeg speelde nog geen enkel oefenduel. De bekerontmoeting met Holthees was de eerste echte test. "Toch ben ik wel tevreden over ons veldspel", zei de Oostrum-trainer. "Ik heb goed positiespel gezien en er zaten mooi uitgespeelde doelpunten bij."

Ook Oostrum kon nog niet volledig aantreden. Wel waren de ex-Holthesers Robin Arts en Marwin Hermans van de partij. Na vier minuten scoorde de van Venray teruggekeerde Chris Wilschut weer zijn eerste doelpunt in Oostrumse dienst: 0-1.

Holthees-libero Ruud Janssen had alle moeite om zijn wankele defensie overeind te houden. Robin Arts brak even later door over links en ook hij verschalkte doelman Peter van den Heuvel die machteloos moest toekijken hoe de rood-witten telkens voor hem opdoken.

Na de eerste drinkpauze zorgde Marwin Hermans met een mooie uithaal voor de 0-3. Na ruim een halfuur prijkte al de 0-4 op het scorebord door opnieuw Chris Wilschut.

Vlak voor rust raakte de schoen van Oostrum-verdediger Dave Gerritsen na een hoekschop vol het gezicht van Holtheser Roy Coppus die moest uitvallen. Het was een ongelukkige actie maar arbiter Huijs wees toch naar de stip. Ser van Es benutte de strafschop: 1-4.

Na de pauze raakte Oostrum weer snel op toeren. Marwin Hermans scoorde de 1-5. "Eigenlijk is het 4-2 voor Holthees", merkte een supporter op. Drie van de vijf Oostrumse treffers werden door ex-Holthesers gescoord.

Uit een corner van Robin Arts kopte Chris Wilschut de 1-6 binnen. Halverwege de tweede helft rondde Roy van Delft een goede actie van Robin Arts af: 1-7.

Arbiter Huijs floot meteen voor een drinkpauze. In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Bij Holthees zaten enkele invallers er compleet doorheen. Arjan Loenen, keeper van het tweede elftal, moest al vroeg in de wedstrijd de geblesseerde Boy Janssen vervangen. Met kramp ging Loenen tien minuten voor tijd naar de kant.

Veteraan Jelle van Tilburg, die ook nog voor Oostrum voetbalde, maakte nog even zijn rentree. "Op het einde ging het tempo er helemaal uit", zag ook Ron Spruit. "De vermoeidheid sloeg bij iedereen toe. Toch had dit duel wel waarde. Ik heb goede dingen gezien."