Ploegentijdrit voor wielerliefhebbers

Venray | Venray krijgt een primeur op wielergebied: op vrijdag 23 september van 17.15 uur tot 20.00 uur wordt in de gemeente een ploegentijdrit, met als start- en finishpunt het Schouwburgplein in Venray, gereden. Deelname is mogelijk voor iedereen die kan of wil wielrennen.

De organisatie van dit wielerfestijn is in handen van TWC Oostrum en de Stichting Wielerpromotie Venray. De ploegentijdrit is een van de onderdelen van de eerste Noord-Limburgse Wielerweek, waarin de regio gedurende negen dagen in het teken staat van de wielersport. De wielerweek bestaat onder meer uit een dernyclinic, een wielercafé, een baanwedstrijd en een wielersymposium.

De ploegentijdrit start en finisht op het Schouwburgplein in hartje Venray. De teams, die dienen te bestaan uit vier leden, koersen vanuit Venray via de Kempweg en de Hoopweg naar Merselo, om vervolgens via de Ossendijk, Weverslo en Janslust over een afstand van 15,7 kilometer terug te keren naar het Schouwburgplein. Deelname is mogelijk voor iedereen die kan of wil wielrennen: jong en oud, man en vrouw, prestatief en recreatief, ervaren en beginner. Het eerste vertrek is om 17.15 uur, het laatste team start om 19.15 uur. De organisatie is niet onder auspiciën van de NTFU en daardoor is deelname op eigen risico. Nadere informatie ontvangt u na opgave van deelname. Opgeven voor de ploegentijdrit kan bij Sjaak Cuppen via s1cuppen@hetnet.nl.


Roelanzia houdt open huis

Ysselsteyn | Afgelopen week werd de laatste hand gelegd aan de renovatie van de grote zaal van Roelanzia in Ysselsteyn. Hiermee wordt een periode afgesloten waarin het gehele partycentrum een forse metamorfose onderging.

Al eerder werd het terras aangepakt en met een prachtige glazen pui ontstond de ruimte die nu bekend staat als de Huuskamer van Ysselsteyn. Een gezellige en intieme ruimte die bij uitstek geschikt is voor het nuttigen van de lekker drankje, het houden van een high-tea of om te lunchen. Wat later werd de zaal op de bovenverdieping fors veranderd. Niet alleen het interieur kreeg een update. Ook de naam van de zaal werd veranderd. Sinds enige tijd gaat de bovenzaal niet meer als Meelzolder maar als De Brouwerij door het leven. En nu dan was de grote zaal aan de beurt. Een zaal die veel mensen al jaren lang kennen van bruiloften, kermis en carnaval. "Je denkt dat alles nog best bij de tijd is maar als je dan eenmaal aan de slag gaat zie je pas hoe noodzakelijk een dergelijke aanpassing kan zijn", aldus Mia Rongen van Roelanzia. Op zondag 4 september wordt iedereen tussen 15.00 en 18.00 uur uitgenodigd om te komen kijken naar de resultaten van de verbouwing.

Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de bezoekers zelf zien hoe mooi alles geworden is. Hans Rongen: "Dit jaar runnen Mia en ik Roelanzia dertig jaar. Daar gaan we vast nog iets mee doen, maar dit is alvast een leuk voorproefje."


Tibetaanse yoga

Venray | Op dinsdagavond 13 september worden er open lessen Tibetaanse yoga, meditatie en mindfulness gehouden.

Er wordt gewerkt met losmaak-, adem- en bewegingsoefeningen, meditaties, geleide visualisaties en mantra's afkomstig uit Tibetaanse (yoga en meditatie) en Westerse (biorelease) scholen. De oefeningen helen lichaam en geest en brengen hun energieën samen zodat ze kalm, soepel en vitaal kunnen functioneren. Op maandagavond ligt het accent op de energetische basis van welbevinden met meer bewegingsoefeningen. De deelnemers leren hun gevoelens tijd, ruimte en aandacht te geven. Lichaam, adem en geest ontspannen zich en de energie kan weer vrij stromen. Op dinsdagavond ligt het accent op stilte en inzicht met meer meditatieve oefeningen en contact maken met de openheid in stilte. Op beide avonden wordt kennisgemaakt met beginselen van biodynamische- en boeddhistische psychologie. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal vijf mensen.

De twaalf lessen starten op maandagavond 19 september met Monique Verschuuren en op dinsdagavond 20 september met Jan Houwen van 19.30 tot 21.15 uur aan de Koningskaars 24 in Venray. Meer informatie: Monique Verschuuren en Jan Houwen, telefoon (0478)587364, e-mail info@dorje.nl. Zie ook www.dorje.nl.