Nieuwe weg over De Hulst I

VENRAY | Er wordt een nieuwe weg aangelegd over het voormalige BAM-terrein op bedrijventerrein De Hulst I. Businesspark De Hulst wil op het braakliggende terrein bedrijfskavels ontwikkelen. Daarvoor is een ontsluitingsweg nodig die wordt aangesloten op de Stationsweg.

Op het deel van het BAM-terrein - voorheen bouwbedrijf Nelissen Van Egteren - grenzend aan de Stationsweg komen woon-werkkavels. De nieuwbouw moet qua uitstraling passen bij de karakteristieke gebouwen aan de Stationsweg. Om het bedrijventerrein De Hulst I verder te ontwikkelen is een ontsluitingweg dringend nodig. Anders zou de helft van de nieuwe bedrijfskavels slecht of niet bereikbaar zijn.

De gemeente Venray heeft al langer het plan een verbindingsweg, met vrijliggende fietspaden, aan te leggen tussen de Henri Dunantstraat en de Stationsweg, dwars over bedrijventerrein De Hulst I. Deze weg, evenwijdig aan de A73, kan straks aansluiten op de nieuwe ontsluitingsweg.

In het binnengebied van De Hulst I is nu vooral gemengde bedrijvigheid. De uitstraling van de bedrijfspanden en woningen is niet mooi. Dat komt ook door het parkeerprobleem. Enkele ondernemers hebben onvoldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Er staan daardoor veel auto's van werknemers in de wegbermen geparkeerd. Maar ook garages stallen hun auto's langs de weg. Door de komst van nieuwe bestrating, parkeervakken en groenaanplant moet de rommelige aanblik verdwijnen. De aanplant van lage hagen tussen de erfgrenzen zal het terrein ook een fraaier beeld geven.