Gerrit en Truus Weijers-Stevens met hun wederzijdse ouders.
Gerrit en Truus Weijers-Stevens met hun wederzijdse ouders. Oude foto

Bruidspaar Weijers

Venray | Veel jongeren wonen tegenwoordig samen, krijgen kinderen, maar zijn niet officieel getrouwd. Wel hebben ze meestal een samenlevingscontract ondertekend. Het ongetrouwd samenwonen is in Nederland volledig ingeburgerd, maar vroeger was dit uit den boze.

Toen golden voor de verkeringsperiode strenge regels, waar zich overigens niet iedereen strikt aan hield. Na de officiƫle verloving werd er korte tijd later getrouwd. Dat gebeurde meestal in het zwart.

De mooie trouwfoto toont ons het bruidspaar Gerrit en Truus Weijers-Stevens met hun wederzijdse ouders. Gerrit Weijers werd op 23 juli 1913 in Gennep geboren als zoon van Wilhelmus Weijers en Carolina Christina Baumler. Anna Gertruda Jacoba (Truus) werd op 5 april 1915 in Venray geboren als dochter van Hendrikus Hubertus Stevens en Wilhelmina Josepha Philipsen. Zij trouwden op 5 mei 1942 en gingen wonen aan de Oude Oostrumseweg. Later verhuisden ze naar de Burgemeester van de Loostraat en vervolgens naar de Oranjestraat 14 in Venray. Gerrit overleed op 7 februari 1973 en Truus op 7 april 1999 beiden in Venray.
V.l.n.r.: de ouders van de bruidegom, het echtpaar Weijers uit Gennep; Gerrit Weijers; Truus Weijers-Stevens; de ouders van de bruid, het echtpaar Stevens-Philipsen van de Brabander in Venray.

Foto: Gemeentearchief Venray Collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.