Open Beejekorf Golftoernooi

Horst | Win in één klap een nieuwe auto. Dat kan als je als eerste een hole in one slaat tijdens het 14e Open Beejekorf Golftoernooi 2016 op zondag 11 september om 13.00 uur, gespeeld op de baan van de Golfhorst in Horst.

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer prijzen te winnen, zoals een fitness arrangement voor twee personen, vouchers voor een schoonmaakbehandeling voor de auto en toegangskaarten voor het bekendste indoortennistoernooi van Nederland. Maar de prijzen vallen in het niet bij de gezellige sfeer die dit toernooi al jaren kenmerkt. Belangstelling? Ga naar: www.beejekorf.nl waar alle details over inschrijving, kosten, foto's en spelsysteem overzichtelijk staan vermeld.

De organisatie van dit golftoernooi denkt nu al na over de viering van het derde lustrum volgend jaar waar een bijzondere invulling aan worden gegeven. De winnaar mag zich een jaar lang golfkampioen van Venray noemen.


Aandacht voor dementie

Venray | In het kader van het programma Venray Dementievriendelijk werken verschillende geledingen binnen de Venrayse gemeenschap samen om alle inwoners bekend te maken met dementie, een ziekte die door de toenemende vergrijzing van de bevolking steeds meer om zich heen grijpt. Zij doen verslag van de inspanningen die zij hiertoe verrichten.

Deze week komen Carin Krebbers en Eleonoor Clermonts aan het woord. Zij zijn docent bij Gilde Opleidingen Venray, werkzaam aan de opleiding voor verzorgenden en verpleegkundigen.

Carin: "Het spreekt vanzelf dat wij binnen onze afdeling veel aandacht besteden aan het onderwerp dementie. Daarnaast heeft de ouderenzorg, en dementie in het bijzonder, onze grote persoonlijke affiniteit. Het is belangrijk dat het onderwerp 'omgaan met de dementerende medemens' ook op het rooster komt bij opleidingen waar dat nu nog niet het geval is". Eleonoor vult aan: "Leerlingen van deze afdelingen lopen stage bij de Venrayse middenstand of banken. Want, hoe gaat een bankemployé om met een klant die dagelijks om een nieuw pasje vraagt? Of, wat doet een medewerker van een supermarkt als een klant zonder te betalen de winkel uitgaat?" Beide docentes willen een lessencyclus opzetten waardoor de leerlingen van bijvoorbeeld de sector Economie weten hoe zij om kunnen gaan met een klant met dementie. Daarnaast zetten enkele leerlingen van de opleiding voor verzorgenden zich in als jonge ambassadeurs bij diverse activiteiten van het programma Venray Dementievriendelijk.

"U zult hen zeker tegenkomen tijdens het activiteitenprogramma in de Week van de Dementie in september", besluit Carin niet zonder trots!


Reünie oud-raadsleden

Venray | Op zaterdag 5 november houdt het gilde van oud-raadsleden van vastelaovesvereniging de Piëlhaas uit Venray de tweede reünie waarbij alle leden van het gilde welkom zijn. Oud-raadsleden die nog geen lid zijn, kunnen zich aanmelden via gildevanaldraodsleeje@gmail.com. De reünie vindt plaats bij Gastrobar TOF op de Grote Markt in Venray en begint om 20.11 uur. Onder begeleiding van een Limburgse vastelaovesartiest en Rene Smets worden oude herinneringen opgehaald, met als doel een gezellige, ongedwongen avond. Ook dit jaar gaan de oud-raadsleden weer een goed aan vastelaovend gerelateerd doel waarderen en in 't zonnetje zetten, als opvolger van TOPP in 2015.


Recordaantal bezoekers ZooParc

Overloon | ZooParc Overloon ontving vorige week een recordaantal bezoekers: 6.312 mensen brachten een bezoek aan het park. In het Overloonse dierenpark is flink geïnvesteerd sinds de overname door Libéma. Zo heeft het park een heel nieuw (Expeditie)thema gekregen en afgelopen voorjaar tijgers en leeuwen mogen verwelkomen. Ook is het park opnieuw lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Lidmaatschap van de NVD is een keurmerk voor dierentuinen en belangrijk voor samenwerking op gebied van fokprogramma's, huisvesting, het delen van ervaring et cetera.


Vijfde Kunst van het Geloven

Boxmeer | Voor de vijfde keer openen enkele kapellen in de gemeente Boxmeer hun deuren voor kunst en publiek. In de Mariakapel in Holthees, de Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen, het Kloosterhuis en de St. Janstoren in Sambeek, de Nepomukkapel in Boxmeer en in de biologische tuin van de familie Siebers naast de oude Joodse begraafplaats in Vierlingsbeek is opnieuw een zeer diverse, soms ontroerende en verstillende, soms confronterende verzameling hedendaagse kunstwerken te zien binnen de prachtige ambiance van deze vaak al eeuwenoude gebouwen. Op vrijdag 26 augustus wordt de expositie officieel om 19.30 uur geopend door cultuurwethouder Hendriks van de gemeente Boxmeer. De expositie is aansluitend in het weekend van 27 en 28 augustus, van 3 en 4 september en van 10 en 11 september te zien, steeds van 11.00 uur tot 17.00 uur. Er is een mooie fietsroute beschikbaar, die het publiek langs landelijke dreven naar de verschillende locaties leidt.