Afbeelding
Foto:

Circus Pip & Pelle in Overloon

Overloon | Openluchttheater Overloon wordt op woensdag 24 augustus om 14.30 uur opgevrolijkt door Circus Pip & Pelle met een komische voorstelling voor kinderen vanaf drie jaar.

Er is circus in het dorp, maar wat een ramp! Alle circusartiesten zijn ziek geworden. En dat nu ze een speciale voorstelling willen geven voor de postcentrale van Arie. Er zit niets anders op; Pip, Pelle en Arie de Postbode moeten zelf een circusshow maken en alle artiesten gaan vervangen. De clowns, de acrobaten, dierentemmers, alles! Maar een circusvoorstelling maken is toch niet zo makkelijk als gedacht… Het belooft een doldwaze boel te worden met veel humor, liedjes en natuurlijk met Pip en Pelle. Tevens leren de kinderen over een circus. Wat is een dompteur? Waarom heeft een clown een rode neus? En waarom heet het eigenlijk 'circus'? Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via www.openluchttheateroverloon.nl.

Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis De Pit in Overloon.


Genieten in groen

Venray | Op zondag 4 september van 12.00 tot 15.00 uur is er Genieten in het Groen in de Engelse tuin in Venray. Tijdens dit evenement gaan de aanwezigen picknicken in de landelijk aangeklede tuin.

Verder komt Maarten Streefkerk met zijn leescafé St. Bernard naar de tuin en neemt gratis boeken mee. Verder draait hij plaatjes op zijn oude grammofoon van His Masters Voice. Van oude boekjes worden egeltjes gemaakt en er is een workshop voor de kinderen. Maud Lepsi, Danique Smits en Dewi Pelsmaeker van zanggroep Passion, zingen songs uit de Sound of Music. Janne Nielen en Dewi Sanichar lezen voor. Jorianne Janssen van Janssen Dansen en Sporten, nodigt de kinderen uit voor een dansje met doekjes. Anno'54 verzorgt de catering met drankjes en een speciaal lunchknapzakje voor de picknickers. Wie muziek wil maken mag een instrument meebrengen. Er zijn muziekinstrumentjes aanwezig voor de kinderen, verzorgd door Wim Kunen van Geutefiks.

De picknick is gratis toegankelijk.