SVOC'01 won zondag op het eigen sportpark De Heesakker voor de eerste keer in de clubhistorie de Venray Cup.
SVOC'01 won zondag op het eigen sportpark De Heesakker voor de eerste keer in de clubhistorie de Venray Cup. Foto: Yvon van Horck

Eerste Venray Cup voor SVOC'01

OIRLO | SVOC'01 heeft de 22e editie van de Venray Cup gewonnen. Op een zonnige voetbaldag in Oirlo troefden de thuisspelende tricolores bekerhouder Oostrum af. De finale eindigde onbeslist (1-1) waarna SVOC'01 in de strafschoppenserie toesloeg en voor het eerst de Venray Cup opeiste.

Door Henk Willemssen

Na drie vrijwel verregende edities – vorig jaar in Ysselsteyn plensde het de gehele dag – was het zondag op sportpark De Heesakker prachtig voetbalweer. Met weinig wind, afwisselend wolken en zonneschijn en 24 graden waren de omstandigheden ideaal.

"We hebben geluk gehad met het schitterende weer", zei Ivan Maes, voorzitter van de organiserende vereniging SVOC'01. Hij sprak bij de prijsuitreiking van een geslaagd en sportief toernooi.

Toch werd in het jaarlijkse onderonsje tussen de Venrayse voetbalverenigingen soms fel om de winst gestreden. In de wedstrijdjes van twintig minuten vielen ook weinig doelpunten. Een teken dat de krachtsverhoudingen niet erg groot waren.

De vierdeklassers Leunen, Oostrum en Ysselsteyn behoorden tot de favorieten. Leunen begon met twee doelpuntloze remises en verloor met 0-2 van Oostrum.

Als laatste in de poule moesten de oranje-witten het in de finales opnemen tegen Venray 3, dat in 2014 nog de Venray Cup won. Opnieuw wist Leunen niet te scoren. Na de 0-0 nam Venray 3 de strafschoppen beter.

Leunen won wel de sportiviteitsprijs – na beoordelingen door de vier scheidsrechters - met een cheque van 150 euro.

Merselo en SV United kwamen in de strijd om de vijfde en zesde plaats evenmin tot doelpunten. Ook hier moesten penalty's uitkomst brengen en Merselo trok aan het langste eind.

Ysselsteyn greep naast de winst in poule A door in het slotduel met 0-1 te verliezen van SVOC'01. Oostrum kwam op de valreep als winnaar van poule B uit de bus. Holthees verspeelde in het slotduel de poulezege door de 1-1 remise tegen Merselo.

In de troostfinale pakte Ysselsteyn de derde plaats door Holthees met 1-0 te verslaan. De winnende treffer kwam van Gijs Dinghs.

Oostrum stond voor het tweede jaar op rij in de finale. Vorig jaar wonnen de rood-witten na penalty's van BVV'27 na een 0-0 stand. Dit jaar eindigde de eindstrijd in 1-1. Chris Wilschut zette Oostrum op voorsprong waarna Tijs Loonen de gelijkmaker scoorde. Vanaf de elfmeterstip trok SVOC'01 de winst naar zich toe.

De vreugde was groot in het SVOC'01-kamp. Na enkele magere jaren waren de tricolores ook wel toe aan een succesje.

"De eerste prijs is binnen", glunderde aanvoerder Marthijn Coppers die de cup kreeg overhandigd van zijn voorzitter Ivan Maes.